Bakırköy'deki saldırıda kan donduran detaylar!...

Dün İstanbul Bakırköy’ün Kartaltepe Mahallesi kan gölüne dönmüş; Eski ANAP’lı vekil Adnan Yıldız’a yönelik soygun sırasında silahlar patlamıştı...

Bakırköy'deki saldırıda kan donduran detaylar!...

Döviz bürosu sahibi, eski vekil Adnan Yıldız kızıyla işe gitmek üzere otomobiline bindiği sırada, yanındaki para dolu çantayı almak isteyen gaspçılara direnince çatışma çıktı. Kızı, eşi ve saldırganlardan biri öldü, kendisi ve oğlu yaralandı.

Kasayı yanında taşıyordu

Bir ay önce Zeytinburnu’ndaki döviz bürosunun soyulmak istenmesi üzerine Yıldız kendince bir önlem alarak kasadaki parayı her gün yanında eve getirip götürmeye başladı. Dün sabah da kendisiyle birlikte çalışan kızı Betül’le evden çıktı, otomobiline binerek içi para dolu çantayı ayaklarının altına koydu. Kızı Betül’ün de yanına binmesiyle BMW marka otomobiliyle hareket edeceği sırada arkadan koşan silahlı iki saldırgan aracın önünü kesti. Saldırganlardan biri silahını Yıldız’a doğrultarak çantayı istedi.

Belindeki silahı gördü

Diğer gaspçı ise Betül Yıldız’ı otomobilden indirdi. Adnan Yıldız parayı vereceğini söyleyerek otomobilden ineceği sırada belindeki silahı gören gaspçı, hamle yaptı. Yıldız yaşanan kısa boğuşmada gaspçı Mehmet Doğu Yeşiller’i vurdu. Saldırgan başına aldığı kurşun yarası ile yere yığıldı.

Anne kendini siper etti

Diğer gaspçı Mehmet Beşir Artukoğlu da Yıldız’a ateş etmeye başladı. Artukoğlu, bu sırada sesleri duyarak dışarıya fırlayan anne Firuze Yıldız ile olay yerindeki Betül Yıldız’a kurşun yağdırdı. Bu sırada evde olan Kamil Yıldız pompalı tüfeği alarak sokağa fırladı ve gaspçıya ateş etti. Gaspçının da kendisine ateş etmesi üzerine Kamil Yıldız da kolundan yaralandı. Kaçmaya çalışan ve bacağından yaralanan gaspçı Mehmet Beşir Artukoğlu motosikleti bıraktığı sokağın başında yaralı olarak yere yığıldı.

Bir gün önce taciz başvurusu

Adnan Yıldız ile kızı Betül Yıldız’ın bir gün önce de siyah renkli bir otomobil tarafından taciz edildikleri yönünde polise başvurularının olduğu ortaya çıktı.

Sabah keşif yapmışlar

Bazı görgü tanıkları polise, saldırganların, sabah saatlerinde olayın gerçekleştiği sokaktan motosikletle iki kez geçip çevreyi kontrol ettiğini söyledi.

Öldürme konuştururuz!

Görgü tanıklarının ifadesine göre Kamil Yıldız pompalı tüfeğini yaralı gaspçının kafasına tutarak öldürmek istedi. Ancak iddialara göre yaralı haldeki baba Adnan Yıldız oğluna “Öldürme bunu bize kimin yaptırdığını anlatacak, konuşacak biri olsun” diyerek yaralı gaspçının hayatını kurtardığı öğrenildi.

SUÇ MAKİNESİ ÇIKTILAR

Yıldız’ın döviz bürosunu da soymaya çalışmışlar


POLİSİN yaptığı ilk incelemelerde olay yerinde yirminin üzerinde boş kovan bulundu. Gaspçıların kullandığı motosikletin çalıntı olduğu öğrenildi. Olayda üç tabanca ile kullanılan bir pompalı tüfeğe el konuldu. Saldırganların üzerinden herhangi bir kimlik çıkmaz iken yapılan parmak izi incelemesinde iki saldırganın da hırsızlık ve gasptan çok sayıda sabıkalarının olduğu ortaya çıktı. Yaralı yakalanan Mehmet Beşir Artukoğlu’nun İzmir, Ankara ve İstanbul illerinde çok sayıda suça karıştığı ortaya çıktı. Artukoğlu’nun aynı zamanda İzmir’in Bostanlı semtinde, 2004 yılının Mart ayında, A. H. H. isimli işadamını soyduğu, kiralık otomobille kaçtıktan sonra Buca’da yine peruklu şekilde dolaştığı sırada yakalandığı belirlendi. Olay yerinde vurularak ölen diğer saldırganın ise poliste toplam 6 hırsızlık 1 de yaralama suçundan kaydı olduğu tespit edildi. İki saldırganın ayrıca bir ay önce Adnan Yıldız’ın Zeytinburnu’ndaki döviz bürosunu da soymaya çalıştığı, ancak başarılı olamadıkları ortaya çıktı.

‘Katille aynı yere koymayın!’

Vatan'dan Mehmet Ali Demir ve Arif Taşkın'ın ortak haberine göre olayın ardından görevliler saldırganın cesedini, kurbanlarla aynı cenaze arabasına koyunca Yıldız ailesinin yakınları isyan etti. Adnan Yıldız’ın eşinin yeğeni olduğu bir genç kız, “Onları katille aynı yere koymayın” diye bağırdı.

2 dönem vekillik yaptı

Adnan Yıldız, 17’nci (Kasım 1983-Aralık 1987) ve 18’inci (Aralık 1987-Ekim 1991) dönemlerde Anavatan Partisi’nden milletvekili olarak Meclis’te görev almıştı. Eski vekil Yıldız, suç örgütü lideri Nuri Ergin’in kendisinden zorla 100 bin dolar istediği iddialarıyla da gündeme gelmişti. Yıldız, bir dönem Zeytinburnu Spor Kulübü başkanlığı yapmıştı.