Başak Cengiz'in annesi konuştu: "Kızımın davası Cumhurbaşkanı Erdoğan'a emanet"

İstanbul Ataşehir'de Can Göktuğ Boz'un (27) samuray kılıcı ile vahşice katlettiği genç mimar Başak Cengiz'in ölümüne ilişkin soruşturma tamamlandı.

Başak Cengiz'in annesi konuştu: "Kızımın davası Cumhurbaşkanı Erdoğan'a emanet"

Sabah Gazetesi'nden Fatma Göksu'nun haberine göre İstanbul Ataşehir'de Can Göktuğ Boz'un (27) samuray kılıcı ile vahşice katlettiği genç mimar Başak Cengiz'in ölümüne ilişkin soruşturma tamamlandı.

Katil zanlısı hakkında 3 ayrı suçtan ağırlaştırılmış müebbet ve 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

Boz 25 Şubat'ta hâkim karşısına çıkacak. İddianamenin kabul edilmesinin ardından anne Beyhan Cengiz, konuştu: "Kızımı Cumhurbaşkanımıza emanet ettim. Davamız emin ellerde, en başta da söyledim benim adalete olan inancım tam. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan olmak üzere bu süreçte yanımızda olan herkese sonsuz teşekkür ediyorum.

Ben adalet istiyorum, başka bir şey istemiyorum. Katilin en ağır cezayı almasını istiyorum. Evladımın en büyük isteği kadın cinayetlerinin son bulmasıydı. Onun için verilecek karar bu açıdan da çok önemli.

Bir anne olarak ilk başta Başak Cengiz herkesin evine girsin, kiminin evladı, kiminin gelini, torunu olsun dedim. Kızımı herkesin evine evlat olarak gönderdim. Hakimin de bunu göz önünde tutarak bir karar vermesini istiyorum. Cumhurbaşkanımıza da bu olayı emanetimi bıraktım.

Şimdi ben sabırla davanın sonuçlanmasını bekliyorum. Dava sonuçlandığında adalet yerini buldu demek istiyorum. Adalete yüzde yüz inanıyorum.

Bunu en çok Başak istiyordu. Kızım yaşasaydı, katledilen kadınlar için mücadele edecekti. İnşallah kızım Başak katledilen son durak olur. Kendi gitti, adıyla diğer Başaklara engel olmuş olur. Yeni yılda başka Başaklar solmasın."
Yeni yılda kadın cinayetleri son bulsun.