Başına çorap ördü!...

Teknik Direktör Mancini’nin beş kez sistemi değiştirdiği, bir ara kağıtla oyuncularına taktik gönderdiği doksan dakikada Galatasaray hiçbir varlık gösteremedi.

Başına çorap ördü!...

Hajrovic ve Telles lisans çıkmadığı için İstanbul’da, Endoğan pasaport bekliyor, Salih ve Umut ise kulübede... İşte ara transferler bunlar. Yani Galatasaray’ın eksik bölgelerini onarması için alınan oyuncular.. Kupada yok yere atılan Burak da cezalı. Sergen Yalçın’la beraber bambaşka bir takım oluveren Gaziantep’e karşı tabii ki iş kolay olmayacaktı. Zaten “lütfen git” denilen Amrabat kurtarıcı olarak oyuna giriyor, Sabri ise sol açık oynuyorsa demek ki planlamada hata yapılmış. Sistem karmaşası ise başka bir nokta.  3-5-2 ile başlıyor takım. 20’den sonra 4-2-3-1’e dönüyor. Öyle bir değişim ki bu neredeyse bütün takıma yer değiştiriliyor. Melo öne, Sneijder ortaya, Umut sola, Emre Çolak sağa gibi.. Yok yok. İşler kötü gidiyor. Sonra bir el değiyor ve sistem 4-2-1-3’e dönüyor. Yine olmuyor.

Kupada aslında sinyalleri verilmişti bu sonucun. Antalya’yla berabere kalan, Elazığ’a ise isabetli şut atamadan yenilen Galatasaray’ın ikinci yarının ilk haftasında Gaziantep’le berabere kalması bu yüzden sürpriz olmadı.

Maç Felipe Melo’nun füzesi ile başladı. 4’te Brezilyalı 30 metreden az kalsın atıyordu. Kaleci Karcemarskas güçlükle önledi. 19’da Drogba’nın kafası hedefi bulmadı. İlk bölüm sona ererken tabelada 0-0 yazıyordu.

Turgut Doğan sol taraftan tehlikeler yaratmaya devam etti. Mancini’nin Amrabat ve Salih hamlesiyle saha içindeki kurgu yine değişti. Yeni transfer Salih oyuna girdikten 2 dakika sonra önemli bir tehlike yarattı. 71’de Mustafa defansın arkasına sarktı. Ancak boş durumdaki Cenk’e topu veremedi. 76’da organize atakta Drogba’nın vuruşunda kaleci sağına iyi uzandı.

KIRILMA ANI

71. dakika

Galatasaray savunmasının hatasını değerlendiren Mustafa rakibi ikiye bir yakaladıkları pozisyonda topu ceza alanı içinde ezmese belki de tabelanın şekli daha değişik olacaktı.

MAÇIN ADAMI

Binya

Gaziantep’in tecrübeli stoperi müthiş ön sezisi, aklı ve fiziği ile birçok Galatasaray tehlikesini adeta tek başına kesti. Takımının bir puan almasında belki de başrolü üstlendi.

SKORER



Konular Spor Haberleri