Basketbol şöleni başlıyor!..

THY Euroleague’de ikinci tur heyecanı bugün başlıyor. Temsilcilerimizden Galatasaray Liv Hospital, Maccabi Tel Aviv’i ağırlarken, Anadolu Efes ise Barcelona deplasmanında sahne alıyor.

Basketbol şöleni başlıyor!..

Türkiye’nin 3 takımla temsil edildiği Turkish Airlines Euroleague’de ikinci tur bugün başlayacak.
F Grubu’nda mücadele eden temsilcimiz, Galatasaray Liv Hospital, ilk maçında İsrail’in Maccabi Tel Aviv takımını ağırlayacak. Karşılaşma saat 20.00’de başlayacak ve NTV Smart Spor’dan yayınlanacak.

E Grubu’ndaki Anadolu Efes ise ilk maçına Barcelona deplasmanında çıkacak. Lacivert-beyazlı temsilcimiz, güçlü rakibiyle TSİ 21.45’te karşılaşacak, karşılaşma NTV Spor’dan ekranlara getirilecek.

Anadolu Efes ile birlikte E Grubu’nda mücadele edecek Fenerbahçe Ülker ise ilk maçına yarın Yunanistan deplasmanında Olimpiakos karşısında çıkacak.

İlk 4 çıkacak

8’er takımlı iki grupta oynanacak TOP 16 mücadelelerinde, 14 hafta sonunda ilk 4 sırayı alan takımlar çeyrek finale yükselecek ve çapraz eşleşme ile Final-Four’a kalma yarışına başlayacak. İlk iki sırayı elde edecek takımlar saha avantajına da sahip olacakları için, grubu üst sıralarda bitirmek de büyük önem taşıyacak.

Çeyrek final eşleşmelerinde de takımlar 5 maç üzerinden kozlarını paylaşacak, 3 galibiyete ulaşan ekipler, adlarını Milano’daki Final-Four’a yazdıracak.

Fener’in gözü zirvede

Fenerbahçe Ülker ve Anadolu Efes’in de yer aldığı E Grubu’nda son iki yılın şampiyonu ve ilk turun yenilgisiz ekibi Olimpiakos da bulunuyor. Yunan ekip liderlik için favori olarak gözükse de, özellikle Fenerbahçe’nin ilk hafta deplasmanda alacağı sonuç, grup için belirleyici gibi gözüküyor. İlk turu 4. sırada bitiren takımlardan Panathinaikos ile kupanın favorilerinden Barcelona’nın da bu grupta yer alması, işlerin hiç kolay olmadığını gösteriyor. Çünkü ilk turda istikrarsız bir görüntü çizse de, kadrosunu Hackett gibi önemli bir silahla güçlendiren Milano, ev sahipliği yapacağı Final-Four için kararlı gözüküyor.

Efes, TOP 16 öncesinde yaptığı Bjelica transferi ile grupta dengeleri biraz bozdu.

Laboral’de forma giyen Karadağlı’nın Efes’e transferi, temsilcimize güç kattığı gibi, rakibi de zayıflattı. İlk tur performanslarına baktığımızda Fenerbahçe Ülker için ilk iki, Efes içinse ilk 4 içinde yer almak, başarı sayılacaktır.

E GRUBU
Fenerbahçe Ülker
Olimpiakos
Emperio Armani
Laboral Vitoria
Barcelona
Unicaja Malaga
Anadolu Efes
Panathinaikos


İç saha çok önemli

Avrupa’nın en formda takımı Real Madrid’in bulunduğu F Grubu’nda şampiyonluğun bir diğer güçlü adayı CSKA Moskova da bulunuyor. Galatasaray Liv Hospital, iki takımdan bir tanesini geçebilirse ki, CSKA bunun için biraz olsun daha uygun rakip gözüküyor, çok büyük bir başarı yakalamış olacaktır. Temsilcimizin işi hiç kolay değil ama en önemli kozu, daha önce Abdi İpekçi’de CSKA zaferinin yaşanmasında çok önemli rolü olan taraftarı olacaktır.

Galatasaray, ilk maçtaki rakibi Maccabi, sezonun sürpriz ekibi Lokomotiv, ilk turda da karşılaştığı Bayern, sahasında büyük bir güç olan Partizan ve Zalgiris karşısında en azından iç sahada maç yapmamalı. Çünkü 3 temsilcimiz için de geçerli olan bir kural var, TOP 16’da başarı için, evinde maç kaybetmemelisin. Özellikle de, en az 6 takımın ilk 4 sıra için aynı oranda şansının bulunduğu bir grupta mücadele ederken.

F GRUBU
Real Madrid
Maccabi Tel Aviv
CSKA Moskova
Galatasaray L.H.
Zalgiris Kaunas
Lokomotiv Kuban
Partizan
Bayern Münih

SKORER




Konular Spor Haberleri