Bayram nedeniyle İstanbul boşaldı!

İBB trafik uygulamasında her yer ‘yeşile’ döndü. Ancak İstanbul’un trafik çilesi, sınır dışına taşındı. Yolcular, İstanbul-İzmit arasını yaklaşık 5 saatte alırken, Çanakkale’de feribot iskelesinde kilometrelerce kuyruk oluşturdu.

Bayram nedeniyle İstanbul boşaldı!

DHA'nın haberine göre bayram tatillerini İstanbul dışında geçirmek isteyenlerin önceki gün öğlenden sonra başlayan tatil yolculuğu dün trafiği kilitleme noktasına getirdi. Sabah saatlerinden itibaren büyük artış gözlenen TEM ile D-100’deki trafik sıkışıklığı öğle saatlerinde doruğa ulaştı. TEM’in İzmit Gültepe’deki viyadük ve tünel geçişlerinde trafik adım ilerlerken, birçok sürücü araçlarını park edip beklemeye başladı.

VAZGEÇİP DÖNDÜLER

TEM’deki sıkışıklık nedeniyle birçok araç sürücüsü İzmit Körfez turnikelerinden D-100’e akın etti. Körfez ilçesinin Tütünçiftlik geçişinden itibaren İzmit yönüne doğru trafik tamamen kilitlendi. Bu trafiğe giren de bir daha çıkamadı. Eski araçlar yoğun trafikte hararet nedeniyle arıza yapınca trafik içinden çıkılmaz hale geldi. Birçok kişinin de İstanbul’a geri dönmeye çalıştığı görüldü. Yalova-Bursa yönüne gitmek isteyen ve İzmit Körfezi’ni dolaşmak istemeyen araç sürücülerinin tercih ettiği Gebze Eskihisar’daki Feribot iskelesindeki kuyruklar da öğle saatlerinde 5 kilometreyi buldu. Hatta kuyruk daha da uzayıp D-100’e dayandı.

DOLDUR-BOŞALT DA İŞE YARAMADI

Yalova Topçular’a 17 feribotla bekleme yapmaksızın sefer yapan İDO, kuyrukların uzaması, hemen yanındaki diğer şirketin de doldur-boşalt sistemiyle araç taşımasına rağmen aşırı yoğunluk nedeniyle İstanbul’dan 4 feribotu daha bu hatta sevketti. Tatilini hafta sonuyla birleştirip gece yarısından sonra İstanbul ve Trakya’nın birçok kentinden yola çıkanlar, Çanakkale’deki feribot iskelelerinde de kilometrelerce uzunlukta kuyruk oluşturdu. Boğazdaki yoğunluk, Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş.’ye ait feribotların saatsiz olarak, dolmuş usulü çalışmasıyla giderilmek isteniyor. Lapseki, Eceabat ve Kilitbayır hatlarında çalışan toplam 10 feribot, her saat yaklaşık 1000 aracı Avrupa yakasından Anadolu’ya taşıyor. TEM otoyolunun Bolu ve Düzce kesimlerinin Ankara istikametinde de büyük bir yoğunluk yaşandı.