Berrak Tüzünataç: "Şöhret yönetiminde zorlanıyorum"

Bir moda filminde yer alan Berrak Tüzünataç bu deneyimini, "Parçası olan herkesin mutlu olduğu bir iş oldu' sözleriyle anlattı.

Berrak Tüzünataç: "Şöhret yönetiminde zorlanıyorum"

ALEM Talks Podcast'in konuğu olan oyuncu Berrak Tüzünataç, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

HER ŞEYE YETMEK OLMUYOR

Farklı disiplinlerde üretim yapan ve yaratıcı yönüyle dikkat çeken Tüzünataç bu yönünü, "Aslında her şeye yetmek pek mümkün olmuyor. Bir dönem sonuçta bir aktrist olarak belli angajmanlar oluyor. O dönem sadece Berrak Tüzünataç'la olmak durumunda kalıyorum. Diğer üretimlere odaklanacak zaman kalmıyor. O dönemlerin yoğunluğu bittikten sonra diğer üretimlerime zaman ayırıyorum. Hepsi bir arada olduğunda kafamın içinde bir kaos oluyor ve bunu yönetmekte zorlanıyorum. O yüzden zamanla bir strateji geliştirdim. Şimdi 'Berrak Tüzünataç dönemi' şeklinde. Farklı disiplinlerle ilgilenince zamanı da ayırmak gerekiyor' şeklinde ifade etti.

GÜZEL BİR İŞ YAPTIK

Yer aldığı moda filmi için Eylül ayında üç günlük bir çekim gerçekleştirdiklerini belirten Tüzünataç bu işin parçası olan herkesin mutlu olduğunu söyledi. Geçen hafta prömiyeri yapılan filmi, "Bu işte Cemo Çetin'in vizyonu hissediliyor. Fazlasıyla hayalini kurduğu, cast'ıyla da yarattığı dünyayla da çok netti. Filmin tamamı artık sosyal medyada online olarak izlenebiliyor. Yedi buçuk dakikalık bir kısa film çektik. Aslında dünyada moda evlerinin çok sık yaptığı bir çalışma bu ama Türkiye'de bir moda evi ilk defa bunu yapıyor. Dramatolojisi de olan gerçek anlamda bir kısa filmle moda filmini birleştiriyorlar ve ortaya imaj filmi çıkıyor" sözleriyle anlattı.

KENDİME HAS BİR GÖZÜM VAR

Modaya olan yakınlığını kendi takı tasarımlarıyla da ifade eden Tüzünataç bu ilgisinin kaynağını, "Ailemizde moda, sanatın bir dalı gibi ilgilenilen bir alandı, herkes kendine has giyinirdi" sözleriyle anlattı. Kendine has bir gözü olduğunu ifade eden Tüzünataç, "Trend parçaları sürekli giyen, satın alan, taşıyan veya onları paylaşan biri değilim, hiç olmadım. Kendime has bir gözüm olduğunu düşünüyorum ve bundan da çok keyif alıyorum. Benim gardırobum arkadaşlarım için 'Acil durumda camı kırınız' gibi bir kaynaktır" sözleriyle devam etti.

Tüzünataç şu anki gündemini, "Markamla ilgili bir web sitesi oluşturmam gerekiyor. Öncelikle bu düzeneği oturtmak istiyorum. Ondan sonra da bir sene önce yazmaya başladığım ve güvendiğim insanları heyecanlandıran bir hikâyem var. Sistemi oturttuktan sonra yazıp tamamlamak istiyorum" şeklinde aktardı.

ANLIK YÜKSELİŞLER YORUYOR

Kendi hayatındaki denge ve huzuru korumak için önlemler aldığını "Bence bizim yaptığımız, eğlence dünyasını kapsayan bir ortamda özne olmak, insanın ego yönetimini ciddiye alması gereken bir pozisyon. Çünkü eğer kendi öz değer algınızı eğlence sektöründeki olumlu veya olumsuzluklara bağlarsanız, bütün hayatınız çok büyük bir 'roller coaster'da geçebilir. Dengeyi kurmak, ayrışmak, kendi halinizde iyi, değerli hissetmek, dışarıdan onay veya eleştiri almadan merkezinizi koruyabilmek önemli" diyen Tüzünataç, bu bakışını da şu sözlerle anlattı: "Bu sektörde böyle bir pozisyonun en büyük imtihanının bu olduğunu düşünüyorum. Belli yaş dönemeçlerini geçtikten sonra, bu anlık yükselişlerin zamanla insanı bir açıdan da yorduğunu fark ediyorsun ve o yüzden de kendi hayatındaki denge, huzur ve merkez hissi için bununla ilgili önlemler aramaya başlıyorsun. Kendi dengen için bunu yapıyorsun, gerçek anlamda iyi hissetmek için.'

SANATIN HER ALANIYLA İLGİLİYİM

Sanatın her dalına ilgili olduğunu dile getiren Tüzünataç, "Sanatın her dalıyla bir hayli ilgiliyim ama bir yandan da üstüne konuşacak hakimiyeti kendime hak gördüğüm sanat dalları, sinema ve edebiyat. Pandemiyle birlikte buna bir tık daha müzik dahil oldu. Bu süreçte müzik takibim çok arttı, ilişkim de çok değişti" dedi.