Beşiktaş hangi kulübü mercek altına aldı?..

Beşiktaş, bir dönem Türkiye’de öncüsü olduğu öz kaynak düzenine yeniden işlerlik kazandırmanın peşinde. Siyah-Beyazlılar, Ajax’ı yerinde mercek altına aldı.

Beşiktaş hangi kulübü mercek altına aldı?..

Bir dö­nem öz kay­nak dü­ze­niy­le alt­ya­pı an­la­mın­da Tür­ki­ye’nin ön­cü ku­lüp­le­rin­den bi­ri olan Be­şik­taş, ken­di yıl­dız­la­rı­nı ye­tiş­tir­mek için ye­ni­den düğ­me­ye bas­tı. Si­yah-Be­yaz­lı­lar’ın Hol­lan­da’nın alt­ya­pı­sıy­la bi­li­nen dün­ya­ca ün­lü ku­lü­bü Ajax’ı mer­cek al­tı­na al­dı­ğı kay­de­dil­di.

Ye­ni­den ya­pı­lan­ma ola­cak

Gün­lük de­ğil uzun va­de­li ve ka­lı­cı ba­şa­rı­lar he­def­le­yen yö­ne­ti­min bu amaç­la Hol­lan­da’ya çı­kar­ma yap­tı­ğı ve Kır­mı­zı-Be­yaz­lı ta­kı­mın altya­pı te­sis­le­ri­ni ve iş­le­yi­şi­ni in­ce­le­me­ye baş­la­dı­ğı kay­de­dil­di. Be­şik­taş’ın Hol­lan­da eki­biy­le or­tak ça­lış­ma­lar yap­ma­yı plan­la­dı­ğı da ge­len ha­ber­ler ara­sın­da yer alı­yor. Be­şik­taş yö­ne­ti­min­de Dış Trans­fer­den So­rum­lu Yö­ne­ti­ci Er­dal To­ru­no­ğul­la­rı’nın Hol­lan­da’ya gi­de­rek Ajax ku­lü­bü yet­ki­li­le­riy­le bir ara­ya gel­di­ği öğ­re­nil­di.

Hol­lan­da eki­bi­nin alt­ya­pı te­sis­le­ri­ni ge­zen To­ru­no­ğul­la­rı’nın genç yıl­dız­la­rın ye­tiş­me­sin­de rol oy­na­yan an­tre­nör­ler ve di­ğer yet­ki­li­ler­den de­tay­lı bil­gi­ler al­dı­ğı kay­de­dil­di. Si­yah-Be­yaz­lı­lar’ın bu bil­gi­ler doğ­rul­tu­sun­da ya­pı­lan­ma­ya gi­de­ce­ği kay­de­dil­di. Ajax altya­pı­sın­dan Cruyff, Ne­es­kens, Rij­ka­ard, Van Bas­ten, Van der Sar, Gul­lit, Da­vids, See­dorf, Klui­vert, Frank-Ro­nald De Bo­er kar­deş­ler, Berg­kamp ve Ga­la­ta­sa­ray for­ma­sı gi­yen Sne­ij­der gi­bi yıl­dız­lar ye­tiş­ti.

Futbol fabrikası böyle çalışıyor

Ajax’ın 15 kişilik scouting (arama-tarama) ekibi dünyanın 4 bir yanını izliyor. Yılda 3-4 kez 2 bin çocuğun katılabildiği 3 günlük kurs programı uygulanıyor. Altyapının kalbi, anlamı ‘Gelecek’ demek olan ‘De Toekomst’ta atıyor. Dev komplekste 7 doğal, 1 yapay çim saha ve PAF takıma ait küçük bir stat var. Tesislerde antrenörlerin yanı sıra doktor, 6 masör ve fizyoterapist, 3 kişilik sağlık ekibi ve diyet uzmanları bulunuyor. Piyano, bilardo, video oyunları ve masa futbolu gibi ayrıntılar da yer alıyor. Oyuncular TIPS (Teknik, Kavrama ve Zeka, Kişilik, Hız) açılımlı yöntemle değerlendiriliyor. A alan kalıyor, B alan bir daha deneniyor, C alan gönderiliyor.

CİHAN ÖZCAN / BUGÜN İNTERNET SİTESİ

Konular Spor Haberleri