Betül Demir en büyük hayalini açıkladı!

Bir koltuğa birden fazla karpuz sığdıran güzel şarkıcı, “Müziğin dışında farklı kollarda da yeteneğimi göstermek istiyorum. Seyahat notlarımı kitaplaştırıyorum. Ayrıca en büyük hayalim bir müzikalde oynamak” diyor.

Betül Demir en büyük hayalini açıkladı!
Bugün'den Dilara Tahmaz'ın röportajı...

*‘Sana N’olmuş’la birlikte karşımızda yepyeni bir Betül Demir bulduk. Bu farklı stili oluştururken hangi detayları referans aldınız?


Uzun zamandır kestirmek istediğim saçlarımla başladım görsel değişimime. Sadece kendimi nasıl görmek istediğimi sorguladım. İçimde var olan enerjimi referans aldım. İnsanın istekleri netse Allah karşısına doğru insanları çıkarıyor. Ben de doğru insanlarla çalışarak bu stile kavuştum.

YENİ SINGLE’IM YAŞADIKLARIMI ANLATIYOR

*Sana N’olmuş’u yazarken içinizde hangi duygular daha baskındı? Kızgınlık mı, kırgınlık mı?


Kırgın, kızgın ama sonunda vazgeçmiş olmanın gerçeğini kabul etmiş bir kadın var bu şarkıda. Birebir yaşadığım duyguların bir yansıması diyebilirim. Vazgeçtiğim anda tekrar tekrar dönmesine anlam veremediğim için yazdım bu şarkıyı. ‘Çok geç kaldın! Yani ben çoktan yeni aydan, yeniliklerden nasibimi aldım’ dedim özetle.

*Magazin dünyasındaki polemiklerden uzun yıllardır uzak durdunuz. Buna rağmen devam eden başarınızı neye bağlıyorsunuz?

İşime olan tutkuma ve kendime inancıma bağlıyorum. Millet olarak maalesef polemik yaratmayı ve bunun içinde olmayı çok seviyoruz. Benim dünya görüşümle zıt bir durum bu. Ben sadece kendim olmayı ve işimi de kendim gibi yapmayı seçtim. Tabii ki bu tutumum popüler dünyada kabul görmemi bir parça zorlaştırdı. Ama işimi sevgiyle yaptığım için dönüşümü de hep sevgi ve saygı oldu.

Mesleğim için mecburen kozmetik trendlerini takip etsem de günlük hayatta hemen hemen hiç makyaj yapmıyorum. Sadeliği benimsediğimden beri kendimi daha güzel hissediyorum.

SADELİĞİ BENİMSEDİĞİMDEN BERİ DAHA GÜZELİM

*Çok sık seyahat ettiğinizi biliyoruz. Hatta seyahat notlarınızı kitaplaştırmayı düşünüyorsunuz. Nasıl bir içeriği olacak bu kitabın?

Ben konser için ziyaret edeceğim şehirlere bile bir gün önce veya çok erken saatte gidiyorum ki o şehri gezip göreyim. Hem yurtiçi hem de yurtdışı seyahatlerimden biriken o kadar çok anı var ki, onları paylaşmak için sabırsızlanıyorum. Vakit buldukça kitabımı yazmaya yoğunlaşıyorum, çünkü klasik bir gezi kitabı yazmıyorum.

*Her zaman fit ve bakımlı bir görünümünüz var. Güzellik Betül Demir için ne ifade ediyor? Ayna karşısında uzun saatler geçirip en yeni makyaj trendlerini takip edenlerden misiniz?

Günlük hayatımda hiç makyaj yapmıyorum. Çünkü alerjik bir cilt yapısına sahip olduğumdan dolayı, nemlendiricimi bile doktor kontrolünde kullanıyorum. Güzellik benim için öncelikle temizliktir. Kadın-erkek hiç fark etmez, ilk anda dişlere ve ellere odaklanırım. Makyaj trendlerini elbette mesleğimin bir parçası olarak takip ediyorum ama sadece işimi yaptığım zamanlarda uyguluyorum. Sadelik en büyük güzelliktir. Bu anlayışı özümsediğimden beri kendimi daha güzel ve daha taze hissediyorum.

Artık sağduyusuna, iç sesine daha çok kulak veren bir Betül var. Tecrübeyle aldığım bu kararın ne kadar doğru olduğunu zamanla daha iyi anlıyorum.

POLEMİKLE DEĞİL ŞARKIYLA KALICI OLUNUR

*Sizce bu tarz polemikler müzik dünyasında kalıcı star’lar oluşturmaya yeter mi?


Tabii ki yetmez. Öyle olsa Madonna bugün hâlâ kendini geliştirmekle uğraşıyor olabilir miydi? Şarkınız varsa iz bırakırsınız. Şöyle düşünün büyüdüğünüzde mahallenizdeki kavgacı, dedikoducu kişileri mi sevgiyle anarsınız yoksa size her zaman güleryüz gösteren komşularınızı mı? Elbette anlık popülerliğe sahip olabilirsiniz bu kolay bir durum. Ama iz bırakmak sadece işini iyi yapmak ve kendini sürekli yenilemekle mümkün.

*Mesleğinizde ve stilinizde yeni bir açılıma gidiyorsunuz. Artık daha fazla baskın ve kendi başına karar alan bir Betül Demir’le mi karşı karşıyayız?

Evet, artık sağduyusuna, iç sesine daha çok kulak veren bir Betül var. Bu tutum tecrübeyle aldığım bir karardı. Başarım arttıkça ne kadar doğru yolda olduğumu bilmek çok güven verici bir durum.

BENİ VESPA’YLA GÖRENLER ŞAŞIRIYOR

*Motosiklet sevdalısı ünlüler arasındasınız. Hayranlarınız yolda sizi görünce ne gibi tepkiler veriyor?


Motosiklet kullanmak trafik için gerçekten bir milat. Herkese tavsiye ediyorum ama lütfen kask kullanmayı ihmal etmeyelim. Çünkü motosiklet kazaları her geçen gün artıyor maalesef. Motor kullandığımda yolda görüp de tanıyanlar için sürpriz bir durum oluyor, elbette. Özellikle Vespa’lar kadınlara çok yakıştırıldığı için oldukça sempatik yorumlar alıyorum.

GÜÇLÜ KADIN ROLÜNE ‘EVET’ DERİM

*Oyunculuk tekliflerine açık olduğunuzu açıklamıştınız. Sizi müzikal bir tiyatro oyununda izleyebilir miyiz?


Evet, en büyük hayallerimden biri müzikal bir tiyatro oyununda sınırlarımı zorlamak ve tüm yeteneğimi göstermek. Dilerim müzikaller yeniden can bulur ve sponsorlar tarafından desteklenir. Öte yandan iyi bir sinema filminde bir yıldızı canlandırmak ya da bambaşka bir rolle insanları şaşırtmak da hayallerim arasında yer alıyor.

*Nasıl bir rol sizi cezbeder ve hemen ‘evet’ dersiniz?

Sinemada hayat boyu bana yol göstermiş o kadar çok sevdiğim karakter var ki. Hepsi de her defasında ayağa kalkan güçlü ve kendi olan kadınlar. Bu tarz bir karakter gelse hemen ‘Evet’ derim.
Konular Röportaj