Billur Kalkavan: Haydar Dümen'in izinden giderim

Billur Kalkavan, önümüzdeki günlerde açılacak sağlık kanalında haftanın 5 günü cinsellik konuşmaya hazırlanıyor...

Billur Kalkavan: Haydar Dümen'in izinden giderim

Billur Kalkavan, şimdiye kadar hep dikkat çekici televizyon programları sundu. Dobra kişiliği, makyajsız sohbetleriyle samimiyeti seyirci tarafından kabul gören Kalkavan, şimdi de uzunca bir zamandır hayalini kurduğu cinsellik üzerine sohbet edeceği programıyla ekrana gelmeye hazırlanıyor. Türkiye’de cinselliğin rahat rahat konuşulmadığını düşünen Kalkavan, bu programla birlikte her şeyin açık açık masaya yatırılacağını söylüyor.

- Bir sabah gazeteyi açtık ve ’Billur Kalkavan: Haydar Dümen’e rakip geliyorum’ manşetini gördük.
Ne ayıp değil mi? Bir magazinci arkadaşımızla karşılaştım yolda. ’Ne yapıyorsun?’ dedi. Ben de yapacağım programı anlattım. ’Aaa, Haydar Dümen’e rakip misin?’ dedi. Haydar Bey, bana senelerdir ’Gel, işimi sana bırakayım’ diyerek takılırdı. Çünkü 2004’den beri yaptığım programların bir bölümünü mutlak cinselliğe ayırır ve bu konuda rahat rahat konuşurdum. Haydar Bey de sık sık konuğum olmuştur. Bunları anlattım o gazeteci arkadaşıma da ama anlattıklarım maalesef öyle yansıtıldı. Bir doktorun asla rakibi olamam. Öyle bir egom ve eğitimim yok. Haydar Bey, bu konuda Türkiye’de çığır açmış bir insandır. Ona rakip olmam, ancak izinden giderim.

- Peki, ne yapacaksınız yeni programınızda?
Uzun süredir böyle bir program yapmak istiyordum. HTV yeni kurulan ve sadece sağlık üzerine yayın yapacak bir kanal. Bütün gün sağlık haberleri, sağlık dizileri olacak. Cinsellik konusunu rahat konuştuğum, önceki programlarımda da bu konuya zaman zaman yer verdiğim için hafta içi beş gün, 00.00- 01.00 saatlerinde program yapmam teklif edildi. Cinsellikle ilgili aklınıza ne gelirse bu programda konuşulup tartışılacak. 4 gün teknik şeyleri konuştuktan sonra, cuma günleri de alternatif konulara değineceğiz. Astrolojide cinsellik, Feng Shui ile cinsellik gibi...

CİNSELLİK KEYİF İŞİ CİDDİ OLMAYACAĞIZ

- Konuklar kimler olacak?

Genelde psikolog, psikiyatr ve cinsel işlev bozukluklarıyla uğraşan doktorlar olacak. Profesör Halim Hattat gibi, yıllardır bu konuda çalışan isimleri konuk olarak alacağım. Sadece birkaç doktor, benim programımda fazla ciddi olacakları için yer almayı istemediler. Cinsellik zaten bir eğlence ve keyif işi; ciddi olmaya gerek yok.

- Seyirci katılacak mı?
Programımız canlı değil, banttan yayınlanacak ama bir internet sitemiz olacak. Bize bu site üzerinden yollanan soruları, uzmanlarına soracağız. Ayrıca, sosyal medyadaki adreslerimizden de soru alacağız.

- ’Keşke programa sanatçı arkadaşlarımızı çağırıp onlarla cinselliği konuşsak’ demişsiniz.
Ah keşke! Beni çağırırlar hep. Ne zaman bir yerde cinsellik konuşulacak ’Billur gelsin’ derler (gülüyor). Keşke bir sanatçı da gelip anlatsa... Ben zaten orada terbiyesiz bir şey sormayacağım. İşimiz pornografi değil, insanların özeline dokunmayacağız. Her konuda ’car car’ konuşurken, konu cinselliğe gelince namus timsali kesiliyorlar. Nelerini bildiğimiz erkek ve kadınlarda bir utanma tripleri... Kimi kandırıyorlar? Gelsinler açık açık konuşalım.

- Peki, siz kendi hayatınızdan örnekler verecek misiniz?
Yeri geldiğinde veririm tabii. Ayıp bir durum görmüyorum bunu konuşmakta. Ben sana ’Hiç cinsellik yaşamadım’ dersem inanacak mısın? Hiç evlenmedim. Uzun süreli, kısa süreli ilişkilerim oldu. Bunlardan bahsetmekte bir sakınca görmüyorum. Hayatımdaki her şey günahıyla sevabıyla benim.

- Tepki alacağınızı düşünüyor musunuz?
Yok, tepki almam. Başka bir kanalda gündüz programı yaparken, haftada bir gün cinsellik konuşuyorduk. Erken boşalmadan, sertleşme sorunundan ve vajinismustan konuşurken saat 11.00’di. Sonraki gece programımda da bir günü cinselliğe ayırıyordum. İnsanlar alışık bunu yapmama.

- İddialı mısınız peki?
Bu konuda Türkiye’deki tek isim olacağım. Hiçbir konuda bu kadar iddialı konuşmadım ama bu konuda tek isim olacağım.

- Sizce cinsellik ülkemizde hala bir tabu mu?
Hem de nasıl! Tabii eskisi kadar değil, medyanın bunda etkisi var. Artık bir nebze olsa da konuşuluyor. Sadece Türkiye’de değil dünyada da hala büyük bir tabu aslında.

Türk halkı seks konusunda cahil utangaç ve isteksiz

- Ülkemiz erkeklerini nerede görüyorsunuz cinsellikte?

Onu doktorlara sormak lazım ama çok iyi yerde görmediklerini biliyorum (gülüyor). Türk erkeğini insanlıkta bile çok geride görüyorum. Bu ataerkil, maço tutumla erkeklik olmaz. Hayattan çok şey kaçırdıklarını düşünüyorum. Tabii hepsi için geçerli değil ama çoğunluk böyle. Erkeği kötüyse, kadını da kötüdür. Çünkü neticede erkeği kadın yetiştiriyor. Ben kadın-erkek diye ayırmıyorum. Türk insanı cinsellik konusunda çok cahil, utangaç ve bilgisiz; çok mutsuz ve isteksiz.

- Nasıl yaşıyoruz cinselliği?
Garip bir şekilde hem çok açık yaşıyoruz hem de çok kapalı. Küçücük çocuğa etrafa pipisini göstermesini söylüyoruz. Yeni evli çiftlerin kapısında kanlı çarşaf bekliyoruz. Ensestte dünya ikincisiyiz. Ama aynı zamanda utanıyoruz, sıkılıyoruz. Rezalet bir durum! Kapalıyız desek, bu ne dejenerelik? Açığız desek, bu ne utangaçlık, kapalılık? Her şeyi yaşadığımız gibi bunu da çifte standart yaşıyoruz.

- ’Cici kız imajı bozulmasın diye seksten feragat ediyorlar’ demişsiniz...
Bizde hep, ’aman iyi kız gibi görüneyim de karşımdaki erkek beni alsın’ durumu vardır. Kadınlar hala alındıklarını düşünüyorlar. Faciaya bakar mısın? Aslında erkeklerin cici kız ister gibi görünmesine rağmen, cici kız isteyip istemedikleri de tam belli değil (gülüyor). Feragat ediyor derken, -yine çifte standart- her şeyi yapıyorlar ama penetrasyon hariç. Bastırılmaması gereken hormonlarımız ve duygularımız varken, bize bunu bastırmamızı söyleyenler var. İkisinin arasında kalan gençlik, çok büyük bunalımda.

Her konu gibi cinsellikte de iletişim şart

- ’Adam gibi seks yaşamayınca, kendimizi yemeğe vuruyoruz’ demişsiniz. Çok yemek yer misiniz?
Çok az yemek yiyorum (gülüyor). İnsanlar hep bir şeylerin boşluğunu başka bir şeyle kapatırlar. Cinsellik kadar, sevgi açlığını da yemekle kapattıklarını düşünüyorum. Bu kadar yemek programı yapmak yerine biraz da insanlara bedenini, cinselliğini anlatan programlar lazım. Cinsellik de yemek kadar doğal bir şey.

- Sizin cinsellikte tutucu olduğunuz taraflar var mı?
Cinselliği yaşanması gerektiği gibi yaşıyorum ve asla tutucu değilim. Öyle bir halim var mı sence (gülüyor)? Ben hiçbir konuda tutucu değilim. Hiçbir insanın veya sistemin özgürlüğümü kısıtlamasına izin vermem.

- Tek eşlilik mi, çok eşlilik mi?
Hayatımın sonuna kadar tek eşli olmak istiyorum ama bunu daha önce sorsaydın çok eşliliği savunurdum. İnsanın yaşıyla, tecrübesiyle, bedeniyle, hormonlarıyla alakalı bir şey. Bu kalıba sokulacak bir durum değil.

- Mutlu cinsel hayatın püf noktaları nedir sizce?
Tecrübelerime ve uzmanlardan duyduklarıma dayanarak söyleyebileceğim tek şey; mutlu herhangi bir şey için iyi iletişim gerektiğidir. Önce, iletişimi öğrenmek durumundayız. Asansörde bile ’merhaba’ diyemeyen bir millet olarak iletişimi öğrenmemiz vakit alacak.

Serhat Tekin


Konular Röportaj