Bitkisel ürünler faydalı mı?...

Nurs Lokman Hekim Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Yılmaz, pek çok kişinin, kendilerine fayda sağlayacak şifalı bitkiler bulunduğu halde, çeşitli rahatsızlıklardan dolayı acı çektiğini söyledi.

Bitkisel ürünler faydalı mı?...

Bitkisel ürünlerin bilinçli kullanılması halinde çok sağlıklı ve faydalı olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Yeter ki bitkisel ürünleri bilinçli tüketelim. Bitkilerle ilgilenmeye başlayın, göreceksiniz her derde deva olan bitkilerin ülkemizin topraklarında ne kadar çok çeşit olduğunu keşfedeceksiniz.“ dedi.

Para kazanmanın kendileri için hiçbir zaman öncelikli olmadığını aktaran Yılmaz, insanlara faydalı olmayı, müşterileri memnuniyetini her zaman ilk sıraya koyduklarını ifade etti. Her türlü şifalı bitkiden baharat çeşitlerine, bitki yağlarından bitkisel kapsüllere kadar birbirinden şifalı ürün çeşidini bir arada satışa sunduklarını ifade eden Yılmaz, bir yandan yurtiçi pazarında bayi sayısını artırmayı sürdürürken, bir yandan da ihracat payını yükseltmeye odaklandıklarını belirtti. Avrupa ve Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere birçok ülkeye hâlihazırda ihracat yaptıklarını belirten Yılmaz, bununla sınırlı kalmayarak yurt dışında da daha geniş bir alana hitap etmeyi planladıklarını bildirdi.

Bal, ceviz, baharat ve açık bitki çayları satışıyla sektöre 1990 yılında girdiklerini anlatan Yılmaz, şu an 700 satış noktasıyla faaliyet gösterdiklerini ve bu sayıyı artırma yolundaki çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi. Yurt içinde geniş bir bayi ağıyla hizmet sunmanın yanı sıra birçok ülkeye de ihracat yaptıklarını ifade eden Ercan Yılmaz, şunları söyledi: “Ağırlıklı olarak Almanya, Danimarka, Hollanda, İsviçre, Irak, Kuveyt, Suriye, Ürdün ve Suudi Arabistan en çok ihracat yaptığımız ülkeler. Fabrikamızda 200’ün üzerinde çalışan ve uzman kadro eşliğinde üniversitelerin laboratuvarında kontrolleri yapılarak, azami hijyenik hassasiyetimizle bitkisel ürünleri üretiyoruz.”

ABDULLAH ÖZYURT / CİHAN