Burak Kut: 'Justin Bieber gibi olmuştum'

Burak Kut: "Şöhret psikolojisinin beni doğru yönlendirmediğini fark ettim. Ben ve çevrem paraya çok önem verir olmuştuk. Bu da beni çok rahatsız etti"

Burak Kut: 'Justin Bieber gibi olmuştum'
Yeni Asır'dan Besim Kazado'nun röportajı...


- Bu yüzükten başlayalım, çizim sanatı nereden?
Resim ve müzik bölümünü aynı anda kazanmıştım. Resime karşı çocukluğumdan beri yatkınlığım ve ciddi istidadım vardı. Yıllarca evvel geldiğimde bu yüzüğü tasarlamıştım. O kadar sene cüzdanında taşıması beni çok gururlandırdı.

- Kaç yılında kazandın güzel sanatları?
2010.

- Müzik çalışmaların nasıl başladı?
Anadolu lisesinde okurken yarışmalara katıldım, 3 yıl üst üste birinci oldum. Bunlar bana çok tesir etti pozitif olarak. Konservatuvarda daha da ilerlettim sahne işlerini. Barlarda faaliyet gösterirken bir arkadaşım, ki onun klavyecisi idi, Hakan Peker'le tanıştım. Beni o kadar tutmuştuki ünlü yapımcı Yaşar Kekava ile tanıştırmak için randevu aldı. En heyecanlı anlarımdan birini yaşarken moralim sıfır olmuştu, Kekava'nın rahmetli olduğu haberi gelince... Hakan vakit kaybetmedi beni turnelere götürdü. Aniden kızların sevgilisi oluvermiştim. Konser bitiminde hepsinin hayranlık saldırılarına uğruyordum.

- İlk albüm?
Feyyaz Kuruş yaptı ilk albümümü. 'Benimle Oynama', ve Mirkelam'ın bir çok iyi bestesi ile albümüm çıktı.

RAHATSIZ OLDUM

- Yaş?

20 yaşında idim.

- Peki askerden sonra galiba sahneden uzaklaştın, neden?
Ünlü olduğumda Justin Bieber gibi olmuştum. İçe dönüş diyebiliriz. Şöhret psikolojisinin beni doğru yönlendirmediğini fark ettim. Ben ve çevrem maddiyata daha çok önem verir olmuştuk. Bu da beni çok rahatsız etti. Elimin tersi ile ittim. Devam etse idim kendini beğenmiş, çevresini göremeyen biri olacaktım.

- Sebebini keşfettin mi?
Çok erken sahip olmuştum çok şeye. Şöhret olduktan sonra insanların bana karşı halleri beni zorladı bu kararlarıma.

- Ne zamandan beri şarkı söylüyorsun?
Müzik ile her türlü çalışmayı seviyorum. Okul yıllarımda 'Batı Yakasının Hikayesi', 'Sefiller' gibi müzikalleri orijinal dillerinde söylerdim.

SEVGİ SELİ

- Benim hayranı olduğum Broadway sahnesinde çıkışın vardı?

En güzel hatıralarımdan biri idi. Amerika'da yaşayan Türklerden bir grup sanatsever yılda bir kez sanat gösterisi yapar. O yıl 'Hisseli Harikalar Kampanyası'na karar vermişler ve Erol abinin (Evgin) rolüne beni düşünmüşler. Provalar, hazırlıklar ve kendimi Broadway sahnesinde gördüm.

- Bunun dışında büyük eventlerin de olmuştu.
Çok... İzdiham yaşadığımız Londra konserleri, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası konserleri, Fenerbahçe Stadyumu, dünyanın çok ama çok merkezlerindeki konserlerimde yaşadığımız sevgi selini unutmak mümkün mü?

- En sevdiğin şarkın?
Böyle bir ayırım yapmak hiç kolay değil, olamaz... Dinleyicinin ruhuna, psikolojime, kısacası döneme göre değişiyor. İsim diye bakıyorsan, 'Bebeğim', 'Benimle Oynama'...

ŞİMDİ REKABET ZOR

- Rakiplerinden en çok kiminle görüşürsün...

Rekabet değil de aynı heyecanları paylaştığımız arkadaşlar diyeyim. Tarkan, Mustafa Sandal'la diğerlerinden daha çok görüşürdük desem? Bir de halen kopmadığımız Kenan Doğulu...

- Sahnede birlikte olmayı hayal ettiğin şarkıcı var mı?
Genç yaşta o hayallerimi gerçekleştirdim. Sarah Brightman, David Morales'le sahne paylaştım. Bu günlerde David Guetta, ve Farrell ile güzel bir şeyler yapmak isterim. Ki bu günlerde eskisi gibi zor değil.

- Eski- yeni sanatçıların farkları?
Önünü gören çok yeni sanatçılar var. Bu tabii ki mutlu ediyor beni. Avantaj ve dezavantajlar bence eşit. Şimdi çok kişi var rekabette, star olmak o yüzden kolay değil. Eskiden az rakip oluyordu. Yani artılar eksiler eşit bence. Sadece yurt dışında eski sanatçıların el üzerinde tutulmaları beni etkiliyor.

ALTI ALBÜM

- Peki müzisyenlerimizin durumları?

Ülkemizde biraz evvel dediğim gibi iyi müzisyenler var. Ama menajerlik sisteminin iyi çalışmadığına inanıyorum. Hangi şarkının kime daha çok uyacağını söyleyebilecek kimse yok gibi. Sektörün sorunları var. MSG'de 8 yıl yönetim kurulu üyeliği yaptım. Her şeye vakıf oldum sanırım. O zaman bir haber okumuştum. Elton John 1 milyon dolar telif aldığında büyük bir parti vermişti. Bilmem anlatabildim mi?

- Kaç albümün var?
Ben albüm yapma bakımından fazla hızlı değilim. 20 yılda 6 albüm, 2 single.

- Besteler?
2. Albümde başladım. 'Nereden geldim, nerelere gideceğim?' Son albümüm ise, 'Sevginin her hali' 4 şarkısı da bana ait.

- Modayla aran nasıl?
Takip etmem değil, ama kendi modamı kendim yaratırım. Değişik yerlerden esinlenip kombinasyonlarımı yaparım.

Dizi oyunculuğuna devam

- Keşken var mı?
Hiçbir zaman olmadı. Bana çok kez yakınlarım "iyi yatırımlar yaptın mı?" diye sorarlar. Yapmadığımı öğrenince şaşırırlar. İyisi ile kötüsü ile dimdik, yaşantımı sürdürmeye çalışırım.

- Son zamanlarda müzik harici?
Oynadığım tv dizisi. Acayip alıştım ve de çok severek oynuyorum. 'Ankara'nın Dikmeni'. 3 başrol oyuncusundan biriyim. Oyunculuk çocukluğumdan geliyor. Şarkıcılığı seçmese idim kesin oyuncu olur bu sektörde başa güreşirdim. Küçüklüğümde o kadar yetenekli hareketler yaparmışım ki babam resimlerimi çektirip ajanslara vermiş ben de epey teklif almışım. Yıllar sonra babamın bu arzusunu bilmeden yerine getirdim. Bu sektörde devam etmek isterim.

- İki işi götürür müsün?
Tabii ki, güzel sanatların başarabildiğim her dalında varım.
Konular Röportaj