Bursa’da uçak düştü!

Bursa’nın merkez Osmangazi ilçesinde Yunuseli Havalimanı yakınlarında tek motorlu bir uçak düşmesi nedeniyle çıkan yangın yüzünden gökyüzünü siyah dumanlar kapladı. Tek motorlu uçağın düşmesi sonucu pilotlar Furkan Otkun ve Murat Avşar hayatını kaybetti.

Bursa’da uçak düştü!

Bursa24'ün haberine göre tek motorlu uçak, Bursa’nın Osmangazi ilçesine bağlı Bağlarbaşı Mahallesi Sarıgül Sokak’ta evlerin arasına düşerek yanmaya başladı.

Sokakta bulunan 5 araç da yanmaya başladı. Yangın nedeniyle zaman zaman patlamalar meydana geldi.

Mahallede yaşayanlar ise panik yaşadı. Çevredeki evlerde da hasar olduğu bilgisine ulaşıldı.

Olay yerine 20 itfaiye aracı ve ambulanslar sevk edildi.

Pilotlar Furkan Otkun ve Murat Avşar hayatını kaybetti.

Bursa Valisi Yakup Canbolat, Yunuseli Havaalanı’ndan eğitim amaçlı kalkan TC–UTT T2002JF model 2002 eğitim uçağının muhtemelen teknik bir sebeple düştüğünü söyledi.

Canbolat, “Park halindeki araçların üstüne düşüyor. Düşmeyle birlikte yangın başlıyor. Eğitim uçağının düşmesi sonucu pilot ve öğrenci pilot hayatını kaybetti. İlk tespitlere göre yaralı yok.” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Geçmiş olsun. İçinde 2 kişinin olduğu ‘ultralight’ tipi bir uçak. Mahallede yaralanan veya hayatını kaybeden yok. Patlamayla beraber araçlar yanmaya başlamış. Bunlar da park halindeki araçlarmış. Kısa bir zaman içerisinde detaylar ortaya çıkacaktır” diye konuştu.

 

Bursa’da uçak düştü!