Çapa Çifti: 'Bizimkisi 80'lerin büyük aşklarından'

1980'leri hayatlarının dönüm noktası kabul eden Şebnem- Celal Çapa çifti: "80'li yılların saf ve temiz aşklarına en güzel örnek biziz." şeklinde konuştu..

Çapa Çifti: 'Bizimkisi 80'lerin büyük aşklarından'

80'lerin sizin için ayrı bir önemi var bildiğim kadarıyla. Sanırım o senelerde evlendiniz değil mi? Nasıl tanıştınız?
CELAL ÇAPA: Evet 80'lerin ikimizin hayatında da ayrı bir önemi var. 1979 yılında tanıştık, 1980 yılında evlendik. Ben askere gittim. Oğlumuz Emre 1984 yılında dünyaya geldi. 1987 yılında da Ceylan aramıza katıldı ve hep birlikte büyüdük, olgunlaştık.
ŞEBNEM ÇAPA: 80'lerin başında Celal ile tanıştım ve ilişkimiz başladı. Kız kardeşim Çiğdem vasıtasıyla tanıştık. Celal o zaman Etiler Şamdan'ın ortaklarındandı. tanışmamız da orada oldu. Bütün gece sohbet ettik. İnanılmaz keyif aldım sohbetinden. Beni çok güldürdü bir kere. "Tam benim sevdiğim erkek tipi" dedim içimden. Esprili, konuşkan, hoşsohbet... C.Ç.: Uzun bir süre Şebnem'in peşinden koştum ama sonunda 24 Haziran 1981'de mutlu sona ulaştık. çiçekli
elbiseler giyerdim

Celal Bey, o yıllarda Şebnem Hanım'ı nerelere götürüyordunuz? Örneğin hiç pastaneye gitmişliğiniz var mı?
C.Ç.: O dönemlerde çok yoğun bir çalışma tempom olduğu için Şebnem'i daha çok çalıştığım Şamdan'a götürürdüm. Rahmetli arkadaşım Recep Yazıcı davet ettikçe de Maksim, Lunapark ve Bebek Belediye gibi gazinolarda program seyretmeye giderdik.

Şebnem Hanım, o dönemdeki kılık kıyafetler de çok farklıydı. Siz nasıl giyiniyordunuz, hatırlıyor musunuz? Yine modaya karşı ilginiz var mıydı?
Ş.Ç.: O dönemlerde de kendi tarzım doğrultusunda o günün modasından esinlenerek giyinirdim. Çiçekli pantolonlar, dar elbiseler giyerdim. Alaia'nın ilk çıktığı senelerdi. Romeo Gigli'nin Callaghan özgün kıyafetlerini de çok severdim.
pek sıcak bakmadılar

1980'li yılların gençliği ile şimdiki gençlik arasında ne gibi farklar görüyorsunuz?
C.Ç.: 1980'li yılların gençliği bugünkü gençliğe nazaran daha birbirini tanıyan, daha çok gezip, eğlenmeyi bilen, kızların ise gece geç saatlere kadar dışarıda kalmadığı, daha konservatif bir gençlikti. Biz geceleri Ateri oynardık özellikle Pac-Man en sevdiğimiz oyundu.

O yıllarda yaşanan aşkların daha saf ve daha duygusal olduğu söylenir, sizce de öyle mi?
Ş.Ç.: Tabii ki öyle, hepsi daha saf ve daha duygusaldı bana göre. Bunun en güzel örneklerinden biri de biziz.

Flört döneminizde rahatça buluşup gezebiliyor muydunuz?
C.Ç.: Nerede... Zaten ilişkimizin başında Şebnem'in ailesi mesleğimden dolayı olaya pek sıcak bakmamıştı.

DİZİ 80'Lİ YILLARA ÇOK UYUYOR

Şu an TRT 'de oynayan 'Seksenler' adlı diziyi seyrettiniz mi, nasıl buluyorsunuz? Seyrederken hatıralarınız canlanıyor mu?
Ş.Ç: TRT'deki 'Seksenler'ler dizisini bu röportaj sayesinde izleme olanağı bulduk. O yıllar bizim için 'dün' gibi olduğundan bizlere bir sürü şeyi anımsattı.

Dizideki kıyafetler, tiplemeler sizce o yıllara uyuyor mu?
C.Ç: Tabii, çok uyuyor. Kıyafetler ve dekor aynı.

EĞLENCE HAYATI ETİLER'DEYDİ

1980'lerde nerelerde yemek yer, nerelerde eğlenir, nerelerde gezer, nerelerden alışveriş yapardınız?
C.Ç.: O yıllarda yabancı marka satan mağazalar günümüzdeki kadar gelişmediğinden daha çok bütçemizin uygun olabildiği kadarıyla Fitaş Pasajı'nın içerisindeki yerlerden alışveriş etmeye çalışırdık ki bunların en meşhuru 'Ali Alta Moda'ydı. Hatırladığım en havalı gömlek markası da 'Pancaldi' idi. Eğlence hayatının kalbi Etiler'de atardı.
Ş.Ç. : Gezme konusunda ise saat sınırlamaları vardı. Bugünkü gençler gibi değildik. Belirli bir saatte evde olmam gerekirdi.

1980'lerde nereye tatile giderdiniz?
Ş.Ç. : O yılların en gözde tatil yerleri Uludağ ve Antalya Kemer'deki Club Med'di. Biz de buralara gider ve çok eğlenirdik.

Şimdi her fırsatta yurt dışına tatile gidiliyor. O yıllarda yurt dışına tatile gitme imkanınız oldu mu?
C.Ç. : Yurt dışına çıkmak zaten belirli adet ve izne tabiydi. Biz ise daha çok Paris'e gider ve oradan plak alırdık.

ASKERLERLE ŞAMDAN'I AÇTIK

1980 ihtilalini gördünüz, o yıllarda neler yaşadınız, sizi nasıl etkiledi o dönem?
C.Ç: 80 ihtilalinde eğlence sektörü büyük yara aldı. O günlerdeki en önemli anım Güneş Gazetesi'nin ortaklarından Güneri Civaoğlu'nun makam arabasıyla müstakbel karımı görmeye Ataköy'e gitmemdi. Şu aşka bakın!

Siz de o dönem sağ- sol çatışmalardan nasibinizi aldınız mı?
C.Ç.: Tek hatırladığım kepenk kapama olayıydı. İşyerlerini zoraki kapalı tutulması için yapılan baskıya karşın bir manga askerle Şamdan'ı açık tutmuştuk.

Öykü YAZICIOĞLU


 

Konular Röportaj