"Çarli" dizisinin Cilvenaz'ı yıllar sonra itiraf etti!

Bugünlerde başarılı bir veteriner hekim olarak hayatına devam eden bir dönemin sevilen oyuncularından Mine Çağlar Kondu, konuşulacak itiraflarda bulundu.

"Çarli" dizisinin Cilvenaz'ı yıllar sonra itiraf etti!

90'ların sevilen dizisi Çarli'de canlandırdığı Cilvenaz karakteri ile geniş bir hayran kitlesi edinen Mine Çağlar Kondu, bugün hayatına başarılı bir veteriner hekim olarak devam ediyor.

Oyunculuk yaptığı dönemde veterinerlik fakültesinde okuyan Kondu, oyunculuk ve eğitim hayatı bir arada yürümeyince oyunculuğu bırakıyor ve fakülteye devam ediyor. "Asıl mesleğim hep belliydi. Eğitim hayatım devam ederken bir ajansa kayıtlı olarak modellik ve reklam oyunculuğu yapıyordum. Çarli'den sonra tanındım; Sıcak Saatler, Mavi Düşler, Ayşecik gibi başka dizilerde de oynadım. Popüler olunca birçok insan veteriner hekimliği seçmemi garip buldu, oyunculuğa devam etmem için baskı yaptı. Ama benim asıl amacım oyuncu olmak değildi. Zaten oyuncuyum demem doğru değil. Bu işe yıllarını vermiş, eğitimini almış kişilere haksızlık olur. Benimkisi bir hobiydi, elimden geldiğince rolümü canlandırdım." diyen Kondu, oyunculuğu bıraktığı için pişman olmadığını ve şu an yaptığı işten çok daha fazla zevk aldığını dile getiriyor.

ALANIMLA İLGİLİ TV PROGRAMLARI YAPTIM

Bugün Türkiye'nin önde gelen veteriner hekimleri arasında yer alan Kondu, "O dönem oyunculuğa okulum elverdiği sürece devam edebildim, ancak bir süre sonra çok zorlanmaya başladım. Sıcak Saatler setinde benim sahnelerim hep pazar çekiliyordu ve pazartesi sabaha kadar sürüyordu. Setten doğrudan okula gitmek zorunda kalıyordum. Bir süre sonra derslerim aksamaya başladı. Bizim okulumuz zordu. Hem tıbbın her alanını öğreniyorsunuz hem de bunu birçok farklı hayvan anatomisi için ayrı ayrı bilmeniz gerekiyor. Böyle bir tempoyla okul bir arada gidemiyordu, seçim yapmam gerekti. Okulu bu şekilde bitiremeyeceğimi anladığım an oyunculuğu bıraktım. Bu arada televizyon sektörünü tamamen bıraktım denemez. Veteriner hekim olduktan sonra iki alanın birleştiği projelerde görev almaya devam ettim."

Oyunculuğu bıraktıktan sonra hayvanlarla ilgili TV projelerinde yer alan Kondu şöyle devam ediyor: "Can Dostum diye bir program vardı. Burada jüri üyesiydim. Ünlüler ile barınak köpeklerini bir araya getiriyorlardı. Aslında bir sosyal sorumluluk projesiydi. TRT Okul'da hayvanlarla ilgili projelerde danışman hekim olarak görev aldım. Sonra Aileden Biri adlı programda da hem programın hazırlanmasında görev aldım hem de programı sundum. HTV sağlık kanalında yine hayvanlarla ilgili bir program hazırladım ve sundum. Dolayısıyla hâlâ ekranı çok seviyorum ama daha çok kendi mesleğimle ön planda olduğum projelerde olmayı tercih ediyorum."

'KASAP MI OLACAKSIN?' DEDİLER

20 yıldır veteriner hekim olarak görev yapan Kondu, yurt dışında mesleği ile ilgili birçok eğitime katılmış. Sadece kedi, köpek, kuş değil tavşan, kaplumbağa ve egzotik hayvanları da tedavi eden ve bu konuda aranan isimlerden biri olan Mine Çağlar Kondu, "O yıllarda veteriner hekimlik böyle popüler değildi. Birçok kişi tesadüfen okula giriyordu. Ben okula girdiğim zaman, 'Kasap mı olacaksın?' diye sormuşlardı. Şimdi ise birçok kişinin hayali veteriner hekim olmak. Bu anlamda meslek çok gelişti. Bu da beni mutlu ediyor." diyor ve ekliyor: "Yurt dışı eğitimlerine devam ediyorum. İlk başta veteriner akupunktur üzerine çalışmak istedim bununla ilgili Avrupa'da eğitim aldım. Sonra Amerika'ya gittim University of Tennessee'de hayvanlar üzerine Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon eğitimi aldım. Son zamanlarda ise Avrupa'da cerrahi uzmanlığı yapıyorum. Yumuşak doku cerrahisi özellikle de onkolojik cerrahi üzerine yoğunlaşıyorum. Maalesef pandemiden dolayı bazı eğitimlerim yarım kaldı. Online devam edebildiklerime ediyorum."

"Çarli" dizisinin Cilvenaz'ı yıllar sonra itiraf etti!

KÜÇÜK KEMİRGENLER İLGİ ALANIM

İşini severek yapan Mine Çağlar Kondu bu zamana kadarki en ilginç hastasının bir yılan olduğundan bahsediyor: "Yılandan çok iyi anladığımı söyleyemem ama tedavi etmiştik. Onun dışında egzotik diyebileceğimiz iguana, bukalemun gibi hayvanlar geliyor. Bir iguana'ya diş temizliği yapmışlığım var. O da enteresan bir vakaydı. Ama daha çok kedi, köpek dışında tavşanlarla ve guinea pig, hamster, chinchilla gibi küçük kemirgenlerle ilgileniyorum. Çok fazla tavşan hastamız oluyor. Türkiye'nin her yerinden geliyorlar. Gerçekten insanların hayvanları için yapmayacağı şey yok, bu durum çok hoşuma gidiyor."

Kendini sürekli geliştirmeye devam ettiğini aktaran Kondu, "Her zaman egzotik ya da küçük memeliler için eğitimler olmuyor. Ama okuyup araştırırsanız bazı tedavileri yapabilirsiniz. Özellikle kemirgenlerin diş problemleri ile ilgili tedavilerde en başta sonuç her zaman istediğim kadar iyi olmuyordu. 'Neden olmuyor?' diye kafaya taktım ve Amerika'da bir kongrede bunun üzerine bir workshop olduğunu gördüm. Sırf bu yüzden Amerika'ya gittim. Yani biraz merak etmek biraz vakit ve nakit harcamak gerekiyor." şeklinde konuşuyor.

ÇARLİ İLE UZUN ZAMANDIR GÖRÜŞMÜYORUZ

Kliniğe gelenler arasında Mine Çağlar Kondu'yu tanıyanlar hatta Çarli'yi soranlar oluyormuş. Kondu, "İnternet çok büyük bir dünya. Özellikle Instagram'dan yaptığımız işleri görüp beğenip gelen hasta sahiplerimiz oluyor. Bir kısmı önceden tanıyor oluyor bir kısmı da sizi bir yerden gözüm ısırıyor ama nereden şeklinde emin olamıyor ama bir şekilde göz aşinalığı oluyor. Ama hâlâ tanıyan çok. Çarli'yi de soran çok oluyor ama ben kendisini çok uzun yıllardır görmedim ne yaptığını da çok bilmiyorum açıkcası" şeklinde konuşuyor.

Merve Yılmaz Oruç / AKŞAM GAZETESİ