Cemal Enginyurt canlı yayında Latif Şimşek'in üzerine yürüdü

TV 100'de Pınar Ardor'un sunduğu "Gündeme Dair" programında gergin anlar yaşandı.

Cemal Enginyurt canlı yayında Latif Şimşek'in üzerine yürüdü

Canlı yayının konukları arasında Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, gazeteci Barış Yarkadaş, Latif Şimşek ve yazar Doğan Çağlar vardı.

 "BIRAK BU İŞLERİ"

Gazeteci Latif Şimşek'in Selahattin Demirtaş ve Kavala'nın yargılanmaları hakkında "Herkes verilen karara saygı duyacak. Kimse bu ülkenin hakimini, savcısını, polisini küçümseyemez" sözlerinin ardından Cemal Enginyurt'un "Bırak bu savunuculuğu, bırak bu işleri" diye cevap vermesiyle birlikte ortalık bir anda gerildi. Şimşek'in de "Sen bırak bu işleri" şeklinde tepki göstermesinin ardından iki isim canlı yayında burun buruna geldi.

 

 STÜDYODAKİLER NE YAPACAĞINI BİLEMEDİ

Yaşananlar karşısında stüdyodakiler de panikledi. İlk olarak ikiliden uzaklaşan sunucu Pınar Ardor, "Kesin yayını arkadaşlar" diyerek yönetmenden ricada bulundu. Fakat daha sonra yayın kesilmedi ve Ardor ile diğer konuklar, Enginyurt ve Şimşek'in yanına giderek ayrılmalarını sağladı.

tv100 yönetimi, olayın hemen ardından Cemal Enginyurt'un bu davranışını şiddetle kınadığını açıkladı.

Moderatör Pınar Ardor, istenmeyen olayla ilgili tv100 yönetiminin açıklamasını aktardı. Ardor, şunları söyledi;

"tv100 yönetimi, değerli Yönetim Kurulu Başkanımız Necat Gülseven, Genel Yayın Yönetmenimiz Alican Değer, Programlar Müdürümüz Bülent Yılmaz ve kanal yöneticilerimiz, bütün ekip arkadaşlarımız olayı şiddetle kınıyorlar, kamuoyundan özür diliyorlar."

 YARKADAŞ: "AYIPLIYORUM, PROTESTO EDİYORUM, KINIYORUM"

Ardor'un ardından söz alan programın bir diğer konuğu Barış Yarkadaş, ''DP Milletvekili Cemal Enginyurt’un durup dururken tartışma çıkarmasına, Latif Şimşek’e yönelik müdahalesini en başta ayıplıyorum, protesto ediyorum, kınıyorum ve bir milletvekiline hiç yakıştıramıyorum.'' ifadelerini kullandı.

''UMARIM PİŞMAN OLMUŞTUR''

Doğan Çağlar ise ''Latif Şimşek çok nazik, değerli ve naif bir adam. Latif Bey’e çok ayıp oldu. Cemal Bey’e hiç yakıştıramadım. Cemal Bey inşallah kendini sorgular, umarım buradan çıktıktan sonra pişman olmuştur diye düşünüyorum.'' dedi.