Cemal Kaşıkçı raporundan üç isim silindi!

ABD Ulusal İstihbarat Direktörlüğünün (DNI) cuma günü kamuoyuna açıkladığı Cemal Kaşıkçı raporunda yer alan 3 ismin, raporun aynı internet sitesinde güncellenen ikinci versiyonunda silindiği ortaya çıktı.

Cemal Kaşıkçı raporundan üç isim silindi!

Milliyet Gazetesi'nde yer alan CNN’in haberine göre DNI, cuma günü internet sitesine koyduğu 4 sayfalık raporu aynı gece kaldırdı ve yerine yenisi koydu.

Metin bölümünde herhangi bir değişikliğin olmadığı ikinci versiyonda, ilk raporda yer alan Abdulla Mohammed Alhoeriny, Yasir Khalid Alsalem ve İbrahim al-Salim adlı kişilerin isimlerinin silindiği ortaya çıktı. CNN’in haberine göre DNI ve Beyaz Saray, söz konusu durumla ilgili soruyu cevapsız bıraktı.

Haberde, Abdulla Mohammed Alhoeriny’nin, Riyad’da istihbarat işlerinden sorumlu üst düzey bir generalin kardeşi olduğu bildirilirken, diğer iki isme ilişkin bilgi verilmedi. Raporun ilk versiyonunda Kaşıkçı cinayetiyle bağlantılı olduğu bildirilen 21 isim yer alırken, 2. versiyonundaki isim sayısı 18’e inmiş oldu.

Öte yandan Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz, Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın cezalandırılması gerektiğini belirtti. Cengiz, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Bu sadece Cemal için aradığımız adalete hizmet etmeyecek, bundan sonra olabilecek benzer olayları da engelleyecektir. Ancak bu şekilde, ABD’nin uygulamayı planladığı yaptırımlar anlamlı olabilir” ifadesini kullandı.