Çiftlik Bank davasında son dakika gelişmesi!

Çiftlik Bank soruşturmasında 'Ben de mağdur oldum' bahanesiyle Türkiye'ye teslim olan Çiftlik Bank vurguncusu Mehmet Aydın'la ilgili kafalardaki sorular ortaya çıkan ifşaatlarla her geçen gün daha da netleşiyor.

Çiftlik Bank davasında son dakika gelişmesi!

Sabah Gazetesi'nden Arzu Kaya'nın haberine göre 'Yıllar sonra neden teslim oldu?', 'Parası mı bitmişti', 'Yoksa yakalanmak üzere olduğu için mi Türk yetkililere başvurdu?' soruları sorulurken Çiftlik Bank'la ilgili ikinci bir dava bu soruların bir kısmını aydınlatacak gibi.

İşte son detaylar:

Çiftlik Bank yönetim kurulu üyesi Savaş Yıkılmaz mahkemede verdiği ifadesinde şirketin yönetim kurulunda bulunan sanıklar Hakkı Cangül ve Ahmet Furkan Ferman'ın, Aydın'ın koruması ve elinde daha önce onun adına imza atma yetkisi bulunan Cafer Çolak'a mallara el koyulmuş olmasına rağmen geçmişe yönelik imza attırdıklarını söyledi.

ÇARPICI İTİRAF VE PARA OYUNU

İmza attırmaktaki amacı da açıklayan Yıkılmaz, "Çiftlik Bank'ın Yeşilyurt Gayrimenkul'de 2 milyon liraya yakın bir alacağı var. Çolak'a imza attırarak paranın yarısını tahsil ettiler. Hakkı'nın babası Şinasi ve başkalarının hesaplarına aktardılar. Bunun araştırılmasını istiyorum" dedi.

Bu son dakika itirafı akıllara "Aydın Türkiye'ye döndükten sonra kendisine güvendiği adamları aracılığı ile para garantisi oluşturmaya çalışıyor, uzaktan para depoluyor" ihtimalini getirdi.

Mahkeme, Cangül ve Ferman hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu, gerekli araştırmaların yapılmasını istedi.