Cilt beyazlatan maske tarifi

Cildinizde oluşan lekeleri doğal yöntemlerle evinizde, mutfağınızda malzemelerle çıkartmaya yardımcı olmaya ne dersiniz?

Cilt beyazlatan maske tarifi

Akşam Gazetesi'nden Yasemin Miras'ın yazısı...

Bu malzemelerle cildinizin rengini açabilirsiniz. 

BAL VE BADEM MASKESİ

Bal ve badem ikisi birlikte maske olarak hazırlandığında, cilt beyazlatmada süper etkilidir. Cildinizi nemlendirip, beyazlatırlar. Yapmanız gereken yalnızca bir tatlı kaşığı süt tozu, yarım tatlı kaşığı badem tozu veya yağı, bir tatlı kaşığı balla karıştırıp maske yapmak. Bu karışımı yüzünüze uygulayın, 15-20 dakika sonra durulayın. Cildinizin aydınlandığını siz de fark edeceksiniz.

CİLT BEYAZLATAN YOĞURT MASKESİ

Bir süt ürünü olan yoğurt, sütün içerisindeki vitamin ve mineralleri bünyesinde barındırır. Sütün içinde bulunan laktik asidin cilt beyazlatıcı etkisi vardır.

Cilt beyazlatmak için yoğurt maskesini gönül rahatlığıyla uygulayabilirsiniz.

Uygulayacağınız alanına göre: İster 1, ister 2 yemek kaşığı yoğurdun içine 2 yemek kaşığı yulaf ezmesini ekleyin. 1 tatlı kaşığı limon suyunu karıştırıp macun haline gelinceye kadar karıştırın.

Elde ettiğiniz macunu vücudunuzda istediğiniz bölgeye uygulayabilirsiniz.

Ortalama 15 dakika bekledikten sonra ılık su ile durulayın. Eğer cildiniz kuru ise badem yağını maskeyi uyguladığınız bölgeye krem gibi kullanabilirsiniz.

CİLT BEYAZLATAN PİRİNÇ SUYU

Pirinç suyunu hem cildin beyazlatması, hem de derinin beslenmesi açısından kullanabilirsiniz. 2 yemek kaşığını az bir suyun içinde haşlayın. Ilık olan suyu her gün tonik yardımıyla yüzünüze uygulayabilirsiniz.

CİLT BEYAZLATAN PATATES MASKESİ

Büyük boy bir patatesi dilimlere ayırın. İster dilim halinde yüzünüzde bekletebilir, isterseniz ezerek yüzünüze sürebilirsiniz. Bu işlemi gün içerisinde en az 2-3 defa tekrarlayın. Uyguladığınız bölgede koyu lekelerden eser kalmayacak cildiniz beyazlayacaktır.

CİLT BEYAZLATIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Cildi hassas olanların bu tarz kürleri denememesini öneriyoruz. Eğer uygulanacaksa da mutlaka bir dermatologdan yardım alınması gerekir.

C VİTAMİNİ CİLDİ BEYAZLATIR MI?

Sağlık açısından sayılamayacak kadar faydası olan C vitamini barındıran kimyasal ürünlerin güneşte ciltte pigmentesyon oluşmasına neden olabileceği akıldan çıkartılmamalıyız. Bu sebeple C vitamini içeren kimyasal kullanımını mutlaka güneş kremi ile kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Yasemin MİRAS / Akşam Gazetesi