Çocuklar Juventus'u yine yaktı!..

Udinese maçında küfür eden Juventus’un çocuk taraftarları, Sassuolo karşılaşmasını da es geçmedi, kulübe yeni bir para cezası daha geldi.

Çocuklar Juventus'u yine yaktı!..

Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Juventus, Udinese ile oynadığı karşılaşmada çocuk taraftarlarının ettiği küfürler yüzünden ceza almasının ardından yeni bir şok daha yaşadı. Napoli maçındaki olaylar yüzünden seyircisiz oynama cezası alan, ancak bu cezayı tribünlerinin bir bölümünde çocuk taraftarları oturtarak çeken Torino ekibinde manzara Sassuolo maçında da aynıydı.

Udinese ile oynanan iç saha mücadelesinde çocuk taraftarlarının ettiği küfür yüzünden kulüp 5 bin euroluk cezaya çarptırıldı. Sonraki hafta Bologna deplasmanına giden siyah beyazlılar bu haftaki maçını yeniden iç sahada oynadı. Juventus Arena’da Sassuolo’yu ağırladılar. 4-0 kazandıkları maçta tribünlerin bir bölümünde yine çocuklar oturuyordu.

Ancak çocuk taraftarlar bu maçta da küfürlü tezahürat yapınca Juventus, tıpkı Udinese maçında olduğu gibi 5 bin euroluk yeni bir cezaya daha çarptırıldı. Güney tribününde oturan çocukların özellikle rakip kaleci Pegolo'ya koro halinde küfür ettikleri belirtildi. Bu kez cezanın direkt olarak çocuklar yüzünden kesildiğinin dile getirilmediği; ancak sayıları 10 bini bulan çocukların, edilen küfürlere iştirak ettiği belirtildi.   

Roma’yı korkuttular

Öte yandan Milan ile önceki gün deplasmanda 2-2 berabere kalan Roma’ya da tribün kapatma cezası geldi. San Siro’daki mücadelede taraftarları ırkçı tezahürat yaptığı gerekçesiyle başkent ekibinin bir tribünü kapatıldı. Buna göre sarı kırmızılı ekibin Roma Olimpiyat Stadı’nda sıradaki Catania maçında güney tribününün seyircisiz olacağı belirtildi. Roma’nın bu tribüne 12 yaşından küçük çocukları çağırma hakkının bulunduğu ancak Juventus’un başına gelenlerin ardından çocuk taraftara sıcak bakılmadığı için bu önerinin geri çevrildiği ifade edildi.

ONUR DİNÇER / SKORER



Konular Spor Haberleri