Corona virüsünden şüphe edenler ne yapmalı?

Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Melda Özdamar, corona virüsü belirtilerinde ve izole karantina durumunda yapılması gerekenleri şöyle sıraladı...

Corona virüsünden şüphe edenler ne yapmalı?

Sözcü Gazetesi'nden Nazan Doğaner Halıcı'nın haberine göre bu süreçte 14 gün dışarı çıkmama ve 14 kuralı unutmamak gerekiyor…

Öksüren veya ateşi olan biriyle temasınız olduysa veya sizde ateş, öksürük, kırgınlık, nefes almada sıkıntı oluyorsa bir sağlık kuruluşuna başvurun.

Corona virüsünden şüphe edenler bütün eşyalarını ayırarak, odalarında oturmalı zira bulaşma zincirini engellememiz şart. Bu süreçte insanlarla çok yakın mesafede kısa süre bile bulunmamanız, el temasları, tokalaşma, sarılma gibi durumları engellemeniz gerekiyor.

Karantina durumunda temas edilen her şeyi mutlaka ayırmalısınız. İzolasyona alındıysanız odadan dışarı çıktığınızda ya da aile içi temaslarında tıbbi maske takın. Kirlendiğini düşündüğünüz andan itibaren o maskeyi atıp yenisiyle değiştirin. Ayrıca sık sık havalandırıp, düzenli olarak temizlik (kapı kolları, yerler, musluklar, lavabo, tuvalet) yapın.