Dedeman Konya Otel'de rezervasyon skandalı! İstanbul Üniversitesi Rektörü ortada kaldı!

İflas talepli dava açılan Dedeman Holding bünyesinde faaliyet gösteren Dedeman Hotels bu kez de Konya'da faaliyette olan Dedeman Konya Hotel & Convention Center isimli tesisi ile gündeme geldi.

Dedeman Konya Otel'de rezervasyon skandalı! Rektörü ortada kaldı!

Turizm sektörünün haber kaynağı Turizm Haber Merkezi'nin haberine göre, 2019 yılında geçirdiği kalp krizi sonrasında vefat eden Murat Dedeman'dan geriye kalan o dönemin 600 milyon liralık servetin mirasçılarını karşı karşıya getirdiği, iflas talepli dava açılan Dedeman Holding bünyesinde faaliyet gösteren Dedeman Hotels bu kez de Konya'da faaliyette olan Dedeman Konya Hotel & Convention Center isimli tesisi ile gündeme geldi.

1 Ağustos tarihinde İstanbul Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar'ın yaşadığı mağduriyet İstanbul Üniversitesi'nin duyurular sayfasında yayınlandı. Söz konusu metinde, Osman Bülent Zülfikar ile ailesinin dedeman konya otel isimli tesiste rezervasyon yaptırdığı, yaptırılan rezervasyonda tüm varış bilgileri de olmasına rağmen saatlerce odalarına giriş yapabilmek için sıra bekledikleri, sonrasında da ayırtılan ve ödemesi yapılan oda dışında geçici başka bir oda verildiği aktarıldı.

''Konya Dedeman Otel Hakkında Basın Açıklaması'' başlığı ile İstanbul Üniversitesi'nin resmi web sitesi duyurular kısmında yayınlanan metinde şu ifadeler yer aldı:

''Geleneksel Dedeman Misafirperverliği sloganı ve ilkesi ile hizmet veren Dedeman Otel zincirinin Konya Otelinde maalesef 17.12.2023 tarihinde hiç de hoş olmayan ve büyük üzüntü duyduğumuz bir hadise vuku bulmuştur...

Önceden oda rezervasyonu yapıldığı ve konaklamayla beraber varış ile ilgili tüm detayları bildirildiği halde Rektörümüz Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar ve ailesi sabahın erken saatlerinden akşam 17:00'ye kadar bekletilerek mağdur edilmiştir. Ancak akşam saatlerinde geçici oda verilebilmiştir.

Bu durumu Konya'nın en yoğun günü açıklaması ile geçiştirmek ise kabul edilemez bir açıklamadır... Profesyonelce hizmet veren marka otellerin başarısı ve misafir ağırlama farkları zaten bu tür yoğun ve dolu zamanlardaki planlama ve maharetleri ile belli olur... Dedeman Konya Otel sahibinden ve Genel Mudürlüğünden kuru bir özürden ziyade misafir memnuniyeti çerçevesinde tedbir almalarını ve bu hatayı Rektörümüz nezdinde telafi edecek bir tutum sergilemelerini beklediğimizi duyururuz.."

Konu ile alakalı olarak Dedeman Konya Otel Dedeman Hotels tarafından her hangi bir açıklama yapılmazken, duyuru İstanbul Üniversitesi web sitesinden kısa süre sonra kaldırıldı.

Dedeman Konya Otel'de rezervasyon skandalı! İstanbul Üniversitesi Rektörü ortada kaldı!

Kaynak: https://www.turizmfm.com.tr/dedeman-konya-otel-de-rezervasyon-skandali-istanbul-universitesi-rektoru-ortada-kaldi/432/