Dekolte ön planda!..

Dekolte ön planda!..

Dekolte ön planda!..

Her kadının dolabında en az bir tane gece elbisesi bulunmalı... Bende maalesef yok.
Pardon!
Bir tane simokin takımım var. Bir tane de siyah elbisem vardı ama artık içine giremiyorum, dolayısıyla onu saymıyorum.
Simokin takımım zaten pantolonlu olduğundan sayılmaz aslında.
Bu iki giysi benim yıllar boyu formam gibiydi.
Alışmışız, 'abiyeler sadece özel günlerde giyilir' diye bir düşüncemiz var. Ondan belki de düğün dernek haricinde pek giymeyiz. Halbuki bazı özel günlerde de gece elbiseleri pekala giyilebilir.
Özellikle bazı galalalar, kuruluş yıldönümleri, ödül törenleri gibi...
Hatta bu tarz gecelerde etek ceket ya da diz boyunda sade bir elbise giymek, bana biraz özentisizlik gibi geliyor.
Galiba sorun da burada zaten. Özenmiyoruz. Rahatlık sayıyoruz.
Altın Portakal'a bakın.
Yönetmeninden oyuncusuna kadar kot pantolonla gelen isimler vardı yıllarca. Sonra sonra Oscar, Cannes gibi uluslararası festivallerde kırmızı halı giysileri ön plana çıkınca, bizimkiler de biraz olsun kavradı işin önemini. Hepsi olmasa da en azından birçok isim dikkat edip özeniyor artık.

YIRTMAÇ ETKİSİ

Ben bile yaşamıştım bu durumu, yıllar önce katıldığım reklamcılar ödül gecelerinden birinde... Çok heyecanlanıp özenmiştim ama maalesef o kadar az kişi vardı ki aynı duyguları yaşayan.
Halbuki kırmızı halı törenleri gerçekten bize gece giysileri trendlerini yansıtan en güzel araçlardır. Yıldızların kendilerine yakın tasarımcılarla olan işbirliklerinden, giydikleri giysiler neyin, ne olacağı hakkında fikir sahibi yapar bizi.
Örneğin Altın Küre ödül töreninde Jessica Biel'in giydiği Elie Saab imzalı beyaz dantelli, önden yırtmaçlı elbise, dantel ve önden bacak yırtmacının bu sezon gözde olacağının işaretini veriyor.
Ya da yine Altın Küre'de Heidi Klum ve Julliane Marguiles'in sırt dekolteli dar formlu elbiseleri, dekoltenin bu yöne doğru eğilim içine gireceğini, söylüyor.
Neyse yıldızları şimdi festivallerinde bırakalım ve gelin hep beraber 2012 kışının gece kıyafetlerine bakalım.
Angelina Jolie'nin Oscar gecesinde tek bacağını gösterdiği o meşhur anda anlaşılmıştı zaten yan ve derin bacak yırtmacının sezonun en parlak trendi olacağı.
Rouland Mouret, Versace, Gucci, oylarını yırtmaçtan yana kullanan tasarımcılar.
Dar kalıpların ve özellikle de straplez kesimlerin yer aldığı tasarımlar ise canlı renkler ya da siyah danteller ile dekorlanıyor.
"Siyah dantel" demişken gotizmden etkilenen moda, gece kıyafetlerinde de görülüyor. Siyah tüller, kabarık formlar ve dantel içine kötü tohum katmış bir Marie Antoniette, görünümde.
Gece elbiselerinin romantik çocuğu ve bir numaralı ismi Lübnanlı tasarımcı Elie Saab ise kendi çizgisinden ödün vermeden yırtmaçları ön tarafa alıyor. Ama asla seksapelliği ön plana çıkararak değil, daha çok romantik bir prenses edası yaratıyor.
Zira kabarık dantel elbiseleri de öyle. Dantelin yanı sıra altın, yani sarı metalik görünümler, kurşuni gri payetler, petrol mavisi dar siluetler de Saab Koleksiyonu'nda yerini alıyor.

V YAKALAR

Kapalı formlar, bacak ya da derin V yaka ile açılıyor. Zaten derin V yakayı Gucci de seviyor. Özellikle 70'li yıların kesimini derin V yakalı yeşil baskılı elbisesinde görüyoruz bu sevgiyi.
Romantik gece tasarımlarının bir başka ismi Monique Lhluiller ateş kırmızısını seçiyor bu sezon. Straplez, kabarık elbiseleri ile de oldukça iddialı.
Beyaz, kırmızı ve siyah halen en gözde gece renkleri.

TASARIMCI ITIR GÜL ARAYICI /YENİ ASIR İNTERNET SİTESİ

Konular Kadın / Bakım