Devlet sanatçısı Mehveş Emeç’ten kadınlar için anlamlı konser

Piyano çalmaya 3 buçuk yaşında başlayan Mehveş Emeç, kadınlar için anlamlı bir konser vermeye hazırlanıyor.

Devlet sanatçısı Mehveş Emeç’ten kadınlar için anlamlı konser

1998 yılında ‘Devlet Sanatçısı’ unvanı alan Emeç, ‘Dünya Kadın Hakları Günü’ için 5 Aralık’ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda (CRR) şef Tolga Atalay Ün yönetimindeki Senfoni Orkestrası eşliğinde, Chopin'in 1 numaralı Piyano Konçertosu’nu seslendirecek.

Dünyanın en ünlü müzik merkezi olarak bilinen, Salzburg’daki Mozarteum'dan master derecesiyle mezun olan piyanist Mehveş Emeç’in, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda vereceği konser ‘Müzikle Dostluk’ temasıyla hazırlandı.

Avusturya’da Bösendorfer, Fransa’da Ravel ödülllerini kazanmasının ardından müzik çalışmalarına, dünyaca ünlü piyanistlerin de hocası olan Maria Curcio ile 10 yıl boyunca Londra'da devam eden Emeç, iki önemli besteci Chopin ve Mendelssohn'un 20'li yaşlarında başlayan dostluklarından ilham alarak onların eserlerini aynı programda buluşturuyor.

Türkiye’de kadınlara 5 Aralık 1934'te kabul edilen yasayla seçme ve seçilme hakkı verilmişti. Konser, Cumhuriyetin 100’üncü yılında, kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilişinin 89’uncu yılını kutluyor.

Piyano repertuvarını 'Romantizmin Doruğunda' olarak yorumlayan Mehveş Emeç'in 28 Ekim'de Yeldeğirmeni Sanat’ta verdiği ‘Cumhuriyet Konseri’ ve 7 Kasım'da İzmir'de gerçekleşen ‘Popüler Klasikler Konseri’ izleyicilerden büyük ilgi görmüştü.

5 Aralık Salı günü saat 20.00’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda (CRR) gerçekleşecek ‘Dünya Kadın Hakları Günü - Müzikle Dostluk Konseri’nin biletleri Biletix'ten ve konser gişesinden satın alınabilir.

DHA