Dilan-Engin Polat çiftinin avukatından açıklama

Kara para aklamak ve vergi kaçırmakla suçlanan Dilan-Engin Polat çiftinin avukatı açıklama yaptı.

Dilan-Engin Polat çiftinin avukatından açıklama

Lüks yaşamlarıyla gündeme gelen ve sosyal medyada milyonlarca takipçisi olan Dilan Polat ile eşi Engin Polat’ın servetinin kaynağına yönelik soruşturma sürüyor.

Kara para aklamak ve vergi kaçırmakla suçlanan Polat çiftinin tüm mal varlıklarına el konuldu.

Haklarında yurt dışı çıkış yasağı da verilen çiftin avukatı tarafından yazılı açıklama yapıldı.


Dilan-Engin Polat çiftinin avukatından açıklama

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Müvekkillerimiz Engin Polat ve Dilan Polat hakkında uzun süredir kamuoyunu meşgul eden spekülatif haberler nedeniyle işbu açıklamayı yapma zorunluluğu hasıl olmuştur. Bilindiği üzere müvekkillerimiz hakkında asılsız olarak yapılan ihbarlar, ortaya atılan asılsız iddialar ve iftiralar neticesinde Sayın İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından müvekkiller hakkında soruşturma başlatılmış olup 22.10.2023 tarihinde İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca gerekli soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü hususunda kamuoyuna basın açıklamasında bulunulmuştur.

Şüphe yok ki Türkiye Cumhuriyeti yasal mercileri söz konusu soruşturmalar gereğince yürütecek, maddi gerçeğin ortaya çıkmasını sağlayacaktır. Ancak buna rağmen üzülerek görmekteyiz ki soruşturma konusu dışında, sadece gündem yaratmak amacıyla birçok asılsız ve mesnetsiz iddia da kamuoyuna bazı şahıslar tarafından hâlâ servis edilmekte, müvekkillerin maksatlı olarak adeta linç edilmesi amaçlanmaktadır.”

Bu süreci kendi lehine kullanarak kamuoyuna asılsız açıklamalar yapan, müvekkillerin kişilik haklarını zedeleyen gerçek dışı bilgileri servis eden şahıslar ve tüzel kişiler hakkında gerekli yasal sürecin takipçisi olacağımızı, bu uğurda her türlü dava ve şikayet hakkımızı saklı tuttuğumuzu bildiririz. Müvekkillerimiz başlatılan yasal sürece ilişkin olarak tüm resmi kurumlarca talep edilen her türlü bilgi ve belgeyi ivedilikle ilgili kurumlara teslim etmiştir. Müvekkillerimizin yasal sürecin sonuçlanmasını beklediklerini ve yasal süreç sonuçlanıncaya kadar olağan hayatlarına devam edeceklerini kamuoyunun bilgisine sunarız. Zira müvekkillerimizin adli makamlara ve Türk yargısına inancı sonsuzdur.

Bu açıklamalar ışığında kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan karalama kampanyalarına itibar edilmemesini, sürece ilişkin olarak yargı mercilerine güvenilmesini rica eder, kamuoyuna saygıyla duyururuz”