Dilan - Engin Polat soruşturmasında yeni gelişme

Sosyal medya fenomeni Banu Parlak'ın güzellik merkezine düzenlenen silahlı saldırıyı azmettirdikleri iddia edilen Dilan ve Engin Polat çifti ile Sezgin Polat'ın da aralarında olduğu 11 sanık hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Dilan - Engin Polat soruşturmasında yeni gelişme

Dilan ve Engin Polat çiftinin da aralarında bulunduğu şüpheliler için iddianame tamamlandı..

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianamede Dilan Polat ile müşteki Banu Parlak arasında husumet bulunduğu belirtildi.

“ENGİN POLAT G DALTONLAR ÇETESİYLE İRTİBAT KURDU"

İddianamede, Dilan Polat'ın sosyal medya hesabından yayınladığı bir videoda "Tedbir kararının anasını göreceksin, iftiranın danasını göreceksin. Bitti bitti… Sana bu prim fazla bile… Sana daha ne mesajlarım var sıra sıra…" şeklinde yaptığı açıklama ile Parlak'a tehdit mesajı gönderdiğine yer verildi.

Bu mesajdan kısa bir süre sonra Sezgin, Engin ve Dilan Polat'ın ortak kararıyla, Engin Polat, Banu Parlak'ın işyerine tehdit amaçlı silahlı saldırı düzenlenmesi için Gürcistan ülkesindeki bağlantılarıyla kamuoyunda "Daltonlar çetesi" olarak bilinen suç örgütünün firari yöneticilerinden olan Beratcan ve kardeşi Batın Can Gökdemir ile irtibat kurduğu kaydedildi.

Beratcan ve Batın Can'ın, Daltonlar grubuna ait hücre evinde eyleme hazır, talimat beklemekte olan şüpheliler Batuhan İnci, Yunus Emre Yıldız, Nizamettin Bilgili, Onur Abiç ve İsmail Emre Arifoğlu'na eylem talimatı verdiği anlatıldı.

Aldıkları talimat doğrultusunda 1 Ekim'de gece saatlerinde Parlak'a ait işyerine 2 ayrı silahlı saldırı gerçekleştirildiği kaydedildi.

İşyerinde saldırı sebebiyle 45 bin TL kadar maddi hasar olduğu anlatıldı.

Aldıkları talimat doğrultusunda 1 Ekim'de gece saatlerinde Parlak'a ait işyerine 2 ayrı silahlı saldırı gerçekleştirildiği kaydedildi.

İşyerinde saldırı sebebiyle 45 bin TL kadar maddi hasar olduğu anlatıldı.

İddianamede şüpheliler Barış Boyun, Beratcan Gökdemir ve Batin Can Gökdemir'in hakkında yakalama kararı çıkartıldığı, belirtildi.

Barış Boyun, Beratcan ve Batin Can Gökdemir'in 'Silahlı suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'Birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit', 'Mala zarar verme' ve 'Ruhsatsız silah taşıma' suçlarından ayrı ayrı toplamda 8 yıl 4 aydan 23 yıla kadar hapsi istendi.

Dilan, Engin ve Sezgin Polat için ise 'birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit suçunu azmettirme', 'Mala zarar vermeye azmettirme' suçlarından toplamda ayrı ayrı 8 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Ayrıca belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılmaları istendi. Diğer 5 sanığın da çeşitli suçlardan değişen oranlarda cezalandırılmaları talep edildi.

DHA