Dünya İzmir'de buluşuyor!

Altınordu'nun projelendirdiği Uluslararası U12 İzmir Cup için 5 kıtadan 48 takım İzmir'e gelecek. Turnuvaya katılacak takımlar arasında Juventus, Liverpool, Athletic Bilbao, Werder Bremen, Ajax ve Porto gibi dünyaca ünlü kulüpler de var.

Dünya İzmir'de buluşuyor!
Yeni Asır'ın haberine göre alt yapıya verdiği önemle Türk futbolunda adeta devrim yaratan Altınordu'nun projelendirdiği "U12 İzmir Cup", 4-5 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek. "Dünya, İzmir'de buluşuyor" sloganıyla düzenlenen uluslararası turnuvaya Altınordu'nun Selçuk-Efes'teki FIFA sertifikalı modern tesisleri ev sahipliği yapacak. 12 yaş kategorisinde dünyanın en önemli kulüplerinin mücadele edeceği İzmir Cup'ta her kıtadan en az bir ekip yer alacak.

Ünlü kulüpler geliyor

Altay, Karşıyaka, Göztepe, Bucaspor, İzmirspor ve İzmir Büyükşehir Belediyespor'un yanı sıra Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Bursaspor ve Kasımpaşa'nın da katılacağı U12 Cup'ta 35'i yabancı 48 ekip boy gösterecek. İtalya'dan Juventus, İngiltere'den Liverpool, Hollanda'dan Ajax, Vitesse ve Twente, İspanya'dan Athletic Bilbao, Almanya'dan Werder Bremen, Borussia Mönchengladbach, 1860 Münih, Portekiz'den Porto gibi dünyaca ünlü takımların maçları nefesleri kesecek.

Bu turnuvalar çok çok önemli

Futbol Sosyal Girişimi Başkanı Seyit Mehmet Özkan U12 Cup'ı Altınordu olarak 2013 ve 2014 yıllarında toplam 20 takımın katılımıyla yaptıklarını vurguladı. Küçük yaş turnuvaların kente sportif bir kimlik kazandırılması ve bu kimliğin geliştirilmesi açısından çok değerli olduğunu vurgulayan Özkan, "Toplumsal hizmetin en temizi, çocuklar için yapılanlardır. Helsinki-Finlandiya'da her yıl düzenlenen Helsinki Cup'a 1000'in üzerinde takım katılıyor. Her ekip aileleriyle birlikte yaklaşık 30 kişiden oluşuyor. Yani 3-4 günde 30 bin turist ağırlayan dev bir organizasyonun sahibi oluyorsunuz. Futbol ancak ve ancak böyle gelişir" dedi.

Kıtalar ve katılan takımlar

AVRUPA: Werder Bremen, Borussia Mönchengladbach, 1860 Münih, Hoffenheim, Augsburg, Wattenscheid (Almanya), Athletic Bilbao (İspanya), Juventus (İtalya), Liverpool, Sheffield United (İngiltere), Ajax, Twente, Vitesse (Hollanda), Porto (Portekiz), Brondby, Nordsjaelland, Aarhus, Vestia FC (Danimarka), Hagi FA (Romanya), Assyriska FC (İsveç), AEK (Yunanistan), Admira Wacker (Avusturya), Altınordu, Kasımpaşa, Fenerbahçe, Beşiktaş, Bursaspor, Trabzonspor, Galatasaray, Altay, Karşıyaka, Göztepe, Bucaspor, İzmirspor, İzmir BŞB (Türkiye)

AMERİKA: Sao Paolo (Brezilya), FC Dallas (ABD)

ASYA: Twins, FC Tokyo (Japonya)

AVUSTRALYA: Amity FC (Avustralya)

AFRİKA: Angola FA (Angola)
Konular Spor Haberleri