Duru’yu kurtaracak ilik aranıyor

11 aylık Duru bebek, dünyada 700 kişide görülen hastalıkla mücadele ediyor. Saf kemik ilik yetmezliği tanısı konan kızın ailesi, “Yavrumuzun her an kalbi durabilir. Bir an önce ilik nakli yapılması için herkesi donör olmaya çağırıyoruz” dedi.

Duru’yu kurtaracak ilik aranıyor

Dünyada sadece 700 kişide görülen Diamond Blackfan anemisi hastalığına yakalanan Aydınlı 11 aylık Duru Ergan, yaşayabilmek için ilik nakli bekliyor. Kızlarını yaşatmaya çalışan çift, başlattıkları kampanya ile vatandaşları donör olmaya davet etti. Efeler'de yaşayan Buse ve Osman Ergan çiftinin tek çocuğu Duru, 2 aylıkken hastaneye götürüldüğünde kan seviyesinde düşüklük tespit edildi.

KAMPANYA BAŞLATTILAR

Testlerin ardından Duru'ya Diamond Blackfan anemisi (saf kemik ilik yetmezliği) teşhisi konuldu. Dünyada sadece 700 kişide görülen hastalığın pençesine düşen Duru'nun hayatta kalabilmesi için tek umut ilik nakli. Ailesinden ve yakınlarından alınan kan örnekleri Duru ile uyum sağlamadı. Ailesi, sosyal medyada başlattıkları kampanyada 'Donör ol, umut ol' diyerek vatandaşlardan kan verip donör olmaları çağrısı yaptı. Yeni Asır Gazetes'nden Kazım Yörükce'ye konuşan anne Buse Ergan, kızının dünyada nadir görülen bir hastalığa yakalandığını söyledi. Duru'nun sağlığına kavuşması için ilik nakli gerektiğini dile getiren anne Ergan şunları söyledi:

ÇOK GEÇ OLMADAN

"Hastanede doktoru, 'Kızınızı getirmeseydiniz, sabaha yatağında ölü bulabilirdiniz' dedi. Kızımın dünyada 700 kişide görülen Diamond Blackfan anemisi olduğu tespit edildi. Saf ilik yetmezliği olan hastalığa yakalanan kızıma 9 aydır dışarıdan kan veriliyor. Kan aldığı için vücudunda demir miktarı yükselen, kalp ve akciğeri zarar gören Durumuzun her an kalbi durabilir. Bu yüzden bir an önce uygun ilik bulunması için duyarlı vatandaşlardan yardım bekliyoruz."

'SESİMİZİ DUYUN'

Kızı Duru gibi çok sayıda çocuğun ilik nakliyle sağlığına kavuşmayı beklediğini belirten baba Osman Ergan ise, "Tek isteğimiz onu yaşatmak. İlik nakli için herkesten destek istiyoruz. Yapacağınız tek şey Kızılay'a gidip sadece 3 tüp kan vermek. Unutmayın ki dünyayı iyilik kurtaracak. Lütfen sesimizi duyun" diye konuştu.