Duygun Yarsuvat'tan borç itirafı!..

70 milyon liralık fazla borçlanmayı gizlediği öne sürülen Yarsuvat, Divan'da 192 milyon lira kredi çektiklerini söyledi. Hedef aldığı Mustafa Cengiz ise “Rekor borçlanmayı itiraf etmiştir. 'Villa, uçak aldık' demesi ise demogojidir” dedi.

Duygun Yarsuvat'tan borç itirafı!..
Bugün'den Orçun Özateş'in haberine göre Ga­la­ta­sa­ray Ge­nel Ku­rul Üye­si Mus­ta­fa Cen­giz, 9 Ma­yıs'ta Bugün'e çar­pı­cı açık­la­ma­lar­da bu­lun­muş­tu. Baş­kan Yar­su­vat'ın 55 mil­yon li­ra borç­lan­ma yet­ki­si al­ma­sı­na rağ­men ku­lü­bü ni­san ve ma­yıs ay­la­rı ha­riç ku­lü­bü 6 ay­da 125 mil­yon li­ra borç­lan­dır­dı­ğı­nı be­lirt­mişti.

Yar­su­vat, dün­ di­van top­lan­tı­sın­da Cen­giz'e ya­nıt ver­di. 6 ay­da 192 mil­yon li­ra ban­ka kre­di­si kul­lan­dık­la­rı­nı, bu­nun­la çe­şit­li öde­me­ler yap­ıp, ka­lan 21 mil­yon li­ray­la 7 ay ku­lü­bü dön­dür­dük­le­ri­ni söy­le­di.

‘DAHA BÜYÜK RAKAMLARLA DOĞRULADI’

Mustafa Cengiz ise bu açıklamalara yine Bugün aracılığıyla yanıt verdi. Başkan Yarsuvat'ın kendisine cevaben kullandığı "O parayla villa aldık, uçak aldık, kendimize harcadık" şeklindeki kinayeli sözleri demogoji olarak nitelendirdi. "Biz sorduğumuz soruya yanıt arıyoruz. Kredi olarak toplam borçlanmanın 192 milyon lira olduğunu ifade etmiştir. Bu, oransal olarak tüm zamanların borçlanma rekorunun kırıldığı iddiamızın açık teyitidir. Diğer giderlerle birlikte 300 milyon liralık bir harcamanın ortaya çıktığı açıktır" ifadelerini kullandı.

Yarsuvat'a şahsi bir suçlama yöneltmediğini de ifade eden Cengiz "Kendisi 132 milyon liranın muhtelif ödemelere, 37 milyon liranın banka faizine gittiğini ifade etmiştir. Yani borcu borçla ödediğini kabul etmiş, benim söylediğim rakamları daha büyük rakamlarla doğrulamıştır. Başkan ayda 3 milyon lira harcayarak Galatasaray’ı döndürdüklerini söylüyor, peki diğer gelirler nerede? Sadece kredilerle mi yaşamışlar" diye konuştu.
Konular Spor Haberleri