Ebru Polat: 'Bu albüm miladım olacak'

Ebru Polat, single yerine ‘9 Hit’ isimli albümle hayranlarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Kısa süre içinde müzik marketlerde yerini alacak olan popçu, albümünde birbirinde değerli müzisyenlerle çalıştı.

Ebru Polat: 'Bu albüm miladım olacak'
Ebru Polat'ın Akşam'da yayınlanan röportajı..

Bize albümün oluşum sürecinden bahsedebilir misiniz?

Benim miladım olacak bir albüm. Çünkü kendi dalında büyük başarılara imza atmış isimlerle çalıştım. Albümün müzik direktörlüğünü Gürsel Çelik üstlendi. Erhan Bayrak, Serdar Ortaç, Altan Çetin,Alper Narman, Onur Özdemir, Murat Güneş gibi önemli müzisyenlerin sihirli derneği değdi. Şarkıları okuma koçluğumu ise Ümit Sayın yaptı. Aslına bakarsanız Ümit Sayın o kadar sert bir hocadır ki, şarkı okuyamama gibi bir şansınız olamaz. Çok başarılı bir öğretmen ve onunla çalıştığım için kendimi şanslı hissediyorum. Bir yıllık bir hazırlık sürecinden sonra böylesine muhteşem bir ekiple çalışınca işin kötü olması mümkün değil. Albümde aynı zamanda iki parçanın sözlerine ben imza attım.

Herkesin single çıkardığı bir dönemde albüm çıkarmak riskli bir iş değil mi?
Evet albüm çıkarmak çok maliyetli bir iş olabilir ama benim mesleğim bu. İşime yatırım yapmak zorundayım. Benim için para değil, başarılı olmak önemli. En fazla konser veren sanatçıların başında geliyorum. Belki de birçok sanatçıdan çok daha fazla hayran kitlesine sahibim. Dünden bugüne baktığınız da albümlerimin de satışları gayet güzel gidiyor. Mesela bir önceki çalışmam ‘Kalp Ayazı’ 25 bin sattı. Bu da son derece iyi bir rakam. Zaten son yıllarda olay dijital ortamdaki satışlarda bitiyor. Eminim ki orada da patlama yaşayacağım.

KONSERİNİZ ÇOKSA PRESTİJLİSİNİZ DEMEKTİR

Sanat dünyasındaki ünlüler arasında konser rekabeti yaşanıyor. Siz bu rekabetin neresindesiniz ve konser tarihleriniz belli mi?

Albümün çok satıp satmamasından ziyade konser sayınızın çokluğu önemli. Ne kadar çok konseriniz varsa o kadar prestijli bir sanatçısınız. Şimdiden nisan ayı için yedi konser anlaşmamız oldu. Bununla birlikte yurtdışı temaslarımızda olacak.

Müzik piyasasında kendinizi nerede konumlandırıyorsunuz?
Kendimi bu sektörde prenses olarak konumlandırıyorum. Herkes kraliçe olduğunu iddia ediyor ama kraliçe tek olur; o da Sezen Aksu’dur. Diğerleri yani hepimiz ancak prenses olabiliriz.

Kraliçeler derken, kadın sanatçılar arasındaki yarışı nasıl değerlendiriyorsunuz?
Kadınlar arasında her zaman bir rekabet vardır. Bu yalnızca sanat dünyasında yaşanan bir durum değil. Erkeklerde ise hiç böyle bir şey yoktur. Kadınların dünyasında kız arkadaşınla bile hep bir yarış içerisindedir. Şarkıcılar arasındaki o güllük gülistanlık dostluğa katiyen inanmıyorum. Herkes birbirine rakip gözüyle bakıyor. O canım, cicimler hikaye… Bu samimiyeti erkeklerin kurduğuna inanıyorum.

Kıskanıldığınızı düşünüyor musunuz?
Kıskanıldığımı pek düşünmüyorum. Kimse kimseyi kıskanmıyor. Sadece birbirini rakip olarak görüyor.

TAKLİT EDİLMEKTEN RAHATSIZIM!

Kariyeriniz süresince işinize engel olmak isteyen ya da önünüzü kesmek isteyen kişilerle karşılaştınız mı? 

İşlerimi engellemeye kalkışan kişiye rastlamadım. Zaten yapamazlar da… Güneş balçıkla sıvanmaz. Fakat şu konudan rahatsızım: ‘Taklit’ Bir klip çekiyorum. Bir zaman sonra başka bir sanatçı dostumuz aynısını kopyalayarak yeni bir ürünmüş gibi sergilemeye çalışıyor. Makyajından tutun da kıyafetime kadar her şey aynı. Bu çalıntı olayını sevmiyorum. Tamam özenilmek güzel bir şeydir ama açıkçası ben bu durumdan hiç hoşnut değilim. Bir süre sonra insan ‘O bendim, benim gibi oldu’ diyorsunuz.

Bu yıl Türkiye Eurovision Şarkı Yarışması’na girmeye karar verdi. Uluslararası arenada kendinizi görmek ister misiniz?
Eurovision’a gitmek istemem. Çünkü yarışmayı bir siyasi arena olarak görüyorum. Ülkeler menfaatleri için birbirine oy veriyor. Onun için hiçbir zaman Euorivison’a katılma gibi bir düşüncem olmadı. Belki kızacaklar bana ama saçma geliyor.

SES YARIŞMALARI HAKSIZ BİR REKABET

Televizyon kanallarındaki ses yarışmaları müzik piyasasına genç yetenekler kazandırıyor mu sizce?
Aslına bakarsanız haksız bir rekabet olarak görüyorum. Çünkü biz burada yıllarca emek veriyoruz. Ayakta duran herkes bir şeyler için çabalıyor. Ve senin bu yarışmaları yapıp, o kişiyi müzik dünyasında bir yere getirmesini doğru bulmuyorum. Birçok sanatçı dostum da benimle aynı konuda. Tırnaklarınla kazıyarak, emek harcamadan ‘hoop’ diye ekranlarda olması son derece yanlış.

Yoğun bir albüm süreci ve konser koşturmasından sonra kendinizi nasıl ödüllendirmeyi düşünüyor sunuz?
Yurtdışına çok sık çıkarım. Milano ve Venedik, en çok sevdiğim yerlerin arasında geliyor. Hatta orada evlenmeyi düşünüyorum. Albüm çalışması nedeniyle alışveriş yapamadım. Şimdi kendimi alışverişle ödüllendirmek istiyorum. Nişanlımla birlikte dinlenmek istiyorum. Zaten ‘Babamın Emanetiyim’ isimli parçayı nişanlıma yazdım. Kısmetse kendi düğünümde kendi şarkımla dans etmek istiyorum.

Oyunculuğa göz kırpıyor musunuz?
Dizilerde rol almayı çok istiyorum. Birkaç kez şans yüzüme güldü. Güzel teklifler geldi ama o zamanki şartlar elverişli değildi. Şimdi tam zamanı diye düşünüyorum. Bir de modaya çok fazla ilgim var ve kıyafetlerim de oldukça ilgi görüyor. Bir atölye açıp, kıyafet tasarımı yapmak istiyorum. 
Konular Röportaj