Ece Doğulu kızı Arya ile poz verdi

Ozan Doğulu’nun eşi Ece Doğulu, kızı Arya’yla objektif karşısına geçti; ev hayatlarını ve Arya’nın nasıl müthiş bir ortamda büyüdüğünü anlattı..

Ece Doğulu kızı Arya ile poz verdi

* Eşinizle tanışma hikâyenizi anlatır mısınız?     

- Sezen Aksu ve Ozan, konser vermek üzere Bursa’ya gelmişlerdi. Turne grubunda yakın arkadaşım ıdil Fırat da olduğu için onları karşılamaya gittim. Hep birlikte yemek yedik, ilk tanışmamız böyle oldu.
 
* Evlilik teklifi nasıl geldi?       

- Doğum günümü kutlamak için baş başa yemeğe çıkmıştık. Ama gitmemiz zor oldu çünkü La Maison Restaruant çok dik bir yokuşta yer alıyor. O gün de tüm ıstanbul yolları buzla kaplıydı. Yoldan dönmeyi düşündüm, ancak Ozan gitmekte ısrarlıydı. Her şeyi planlamıştı ve yemeğin sonunda pastayla birlikte evlenme teklifi geldi.

* Evlenme fikrine daha öncesinde sıcak bakıyor muydunuz?

- Erken yaşta evlenme fikrine hiçbir zaman soğuk bakmadım. Bizim ailede genelde evlilikler erken yaşta olur.

* Yaşıtlarınıza kıyasla erken anne oldunuz...

- Evet ama anne olma yaşını erken ya da geç olarak adlandırmak, annenin hazırlığına ve hissine bağlı diye düşünüyorum.

BEBEK BİZİM İÇİN SÜRPRİZDİ

* Hamile olduğunuzu nasıl öğrendiniz? Ozan beye nasıl haber verdiniz?

- Bizim için sürpriz oldu. Öğrendiğimde Ozan da yanımdaydı. Ertesi gün Londra’ya, dönüşte de doktora gittik.

* Hamilelik süreci nasıldı?

- Çok şükür hamileliğimde bir zorluk yaşamadım. Daha doğrusu sabah bulantıları, bel ağrıları bana hamileliğin rutin süreçleri gibi geliyordu. Bu yüzden huzurlu bir hamilelik geçirdim. Arya doğmadan bir gün evvel bahçede çiçek ekiyordum.

* Beslenme konusunda dikkatli miydiniz? Aşerdiğiniz bir şey oldu mu?

- Hamilelik boyunca çok iştahlıydım. Yalnızca yeşil erik aşerdim. Toplamda 20 kilo aldım ama bir yıl içinde hepsi gitti.

Doğum nasıl geçti?

- Normal doğum sancısıyla hastaneye gittik, 4-5 saat sancı çektim. Normal istiyordum, ancak bir komplikasyon sonucu apar topar sezaryene geçtik.

ARYA’YI GÖRDÜKÇE AĞLIYORDUM

* Arya’nın doğumundan sonraki ilk günler ev nasıldı?

- Hastaneden gelip de bebeği yatağa yatırdığınız an idrak ediyorsunuz olanları. Çok duygusaldım ve Arya’yı gördükçe mutluluktan ağlıyordum. ılk aylarla ilgili tek hatırladıklarım uykusuzluk, daimi bebek bakıcılığı ve gelip giden misafirler.

* Bebek bakımı için bir bakıcı yardımı alıyor musunuz?

- O konuda asla yerini dolduramayacağım bir annem var. Evimizde hep yardımcı bir bayan oldu ancak hiçbir zaman bebek bakımından sorumlu olmadı. Annem Bursa’dan ıstanbul’a taşındı. Ben yokken Arya’nın yanında hep o vardı.

* Nasıl bir annesiniz?

- Arya sınırları içerisinde oldukça rahat bir çocuk olarak büyüyor. ınatlaşmayı, mızmızlıkla istediği şeyi elde etmeyi öğretmedik hiç. Duvarı da boyadı, üstünü de kirletti, yemeklerini de döktü. Hep koruduk kolladık ama onu sıkmamaya özen gösterdik. Arya’dan bir yetişkin gibi düşünmesini beklemedim. Çocukluğunun olabildiğince keyfini çıkarmalı.

* Arya ile birlikte değiştiğinizi ve olgunlaştığınızı düşünüyor musunuz?

- Arya ile birlikte yenilendiğimi düşünüyorum. Anne yüreği diye bir şey var gerçekten. Arya’yı büyütürken daha şefkatli, daha sabırlı oldum. Yalnız Arya’ya karşı değil, genel olarak bakış açımın değiştiğini düşünüyorum. Eskiden de yumuşak huylu biriydim Arya buna bir boyut daha ekledi. Anne baba olmak eşinizle olan ilişkinizi derinleştiriyor.

BABASINDAN SONRAKİ ROL MODELİ AMCASI

* Arya’nın anne ve babasından almasını istediğiniz özellikler neler?

- Her koşulda kendiyle barışık ve huzurlu bir insan olsun isterim, sevmeyi bilsin. Babasının müzik yeteneğini aldığı zaten ortada. Aile değerlerini öğrenmesi, belli başlı adap kurallarını bilmesi benim için önemli. Teşekkür etmeyi, özür dilemeyi bilen bir insan olsun. Onun dışında mutlu olsun; o bize yeter.

* Amcası Kenan Doğulu’ya müthiş bir sevgi besliyor. Bunu çekim sırasında bile bize hissettirdi.

- Babasından sonraki rol modeli amcası. Çocuklar sevildiğini çok net hissediyor. Kenan Türkiye’deyken her fırsatta Arya’yı görmeye geliyor, birlikte oyunlar oynuyorlar. Biz de Kenan’ı ziyarete gidiyoruz. Arya onun şarkılarıyla büyüyor. ıkisi de birbirine çok düşkün.

* Arya’nın çevresi sevgi dolu insanlarla çevrili... Sezen Aksu da onlardan biri... Onlar Arya’nın kişiliğine nasıl etki ediyor?

- Bizim Ozan’la tanışma vesilemiz de Sezen Hanım’dır. Ve şimdi o Arya’nın “Sezen hala”sı. Hayatın anlamını bilen insanlarla iç içe büyümek bence Arya’nın çok geç yaşlarda bile bulamayacağı bir şans.

MUTLAKA BİR KARDEŞİ OLMALI

* Arya’ya kardeş gelsin ister misiniz? İkinci çocuk konusundaki düşünceleriniz neler?

- Ozan’ın da benim de ikişer kardeşimiz var. Kardeşlik anne baba ilişkisi dışında bir insanla kurabileceğiniz en derin bağ. Arya’nın bu duygudan mahrum kalmasını istemem.

Pelin Hasçalık



Konular Röportaj