Edvina Sponza ve Murat Özyeğin'in kızlarından mutlu haber

İş ve sosyete dünyasının önde gelen ailelerinden Özyeğin Ailesi, Lal sayesinde büyük gurur yaşadı.

Edvina Sponza ve Murat Özyeğin'in kızlarından mutlu haber

Takvim Gazetesi'nin haberine göre Murat Özyeğin ve Edwina Sponza'nın eski evliliklerinden olan kızları Lal, Üsküdar Amerikan Koleji'ni bitirip üniversite için İsviçre'ye gitmişti.

Geçtiğimiz gün Institut Le Rosey Üniversitesi'nden başarıyla mezun olan Lal'in mezuniyet törenine ailesi Corona virüs nedeniyle ancak uzaktan bağlantıyla katılabildi.

Özyeğin Ailesi, ikinci gururu ise Lal'in Harvard Üniversite'ne kabul edilmesiyle yaşadı. Genç kız, dünyanın en seçkin üniversitesi olarak kabul gören Harvard'da master yaparak babası Murat Özyeğin ve dedesi Hüsnü Özyeğin'in izinden gitmiş olacak.

Türkiye'nin en zengin iş adamlarından Hüsnü Özyeğin, Robert Koleji'nden mezun olduktan sonra ABD'deki Oregon State Üniversitesi'nde okumuş; sonra da Harvard'da master yapmıştı.

BÜYÜK GURUR YAŞADI

Oğlu Murat Özyeğin de başarılı eğitim hayatıyla babasından geri kalmadı. Amerika'daki Carnegie Mellon Üniversitesi'nde çift ana dal yapan Murat Özyeğin, Harvard Üniversitesi'nde işletme yönetimi yüksek lisansı eğitimini tamamladı. 

Halen Harvard Üniversitesi Global Danışma Kurulu Üyeliği görevini yürüten Murat Özyeğin, kızının da ayak izlerini takip etmesiyle ayrı bir gurur yaşadı.