Emre Kaya'dan Türk Halk Müziği atağı!

Ünlü popçu Emre Kaya, Türk Halk Müziği’nin efsane eserlerinden oluşan bir projeyi daha tamamladı.

Emre Kaya'dan Türk Halk Müziği atağı!

Güçlü sesi ve kendine özgü yorumuyla seslendirdiği tüm eserlerin hakkını veren Emre Kaya’nın, müzik dünyasına bir damga daha vuracak yeni projesi dijital platformlarda yerini aldı.

Dillerden düşmeyen ve en  damar arabesk eserlerden oluşan "Usta Şarkılar" projesiyle 2022'ye adeta damgasını vuran ve bu projenin sağladığı büyük çıkışla turneden turneye koşan ünlü popçu, bu kez Türk Halk Müziği eserlerini yeni nesillere sevdirmeye hazırlanıyor.

Ünlü sanatçının yeni projesinde, Pir sultan Abdal’ın “Şu kanlı zalimin ettiği işler” ve “Dostum Dostum” gibi hafızalardan silinmeyen efsane eserleri de yer alıyor.

“Beyaz giyme söz olur”, “Eklemedir koca konak” ve “Güzel bu nasıl sevdaymış” gibi birbirinden değerli eserlerin usta yorumcunun sesiyle yeniden hayat bulduğu çalışma, "Emre Kaya yine hakkını verdi" yorumları aldı.

Her türkü için ayrı bir kostüm yaptıran ve türkülerin ruhunu yansıtan mekanlarda klip çekimlerini tamamlayan Kaya, bu projesiyle müzik dünyasına yeni bir soluk getirecek.

Müzikle tanışması henüz 3 yaşındayken dayısının aldığı cura ile başlayan, aile dostları olan Türk Halk Müziğinin efsane sesi Neşet Ertaş ile birlikte büyüyen ve bunun da etkisiyle damarlarında Halk Müziği kültürü dolaşsa da pop sanatçısı olarak ün yapan Emre Kaya, birçok röportajında idolünün Neşet Ertaş olduğunu dile getiriyordu.

Geçtiğimiz aylarda seslendirdiği bir Neşet Ertaş klasiği olan ‘Şad Olup Gülmedim’ türküsüyle adeta kulakların pasını silen Emre Kaya, güçlü sesinin kalitesini gözler önüne serdiği bu eserdeki performansıyla büyük beğeni toplamıştı.