Erdoğan: "Avrupa ektiğini biçiyor, bizde sıkıntı yok"

Sene başında tüm faturalarının toplamına ayda 1000 TL ödeyen bir aile, bu kış sadece doğalgaza 1000 TL ödeyecek. Son zamlar vatandaşın belini bükerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Avrupa kışı ciddi sıkıntılarla geçirecek, bizde bir sıkıntı yok" dedi.

Erdoğan: "Avrupa ektiğini biçiyor, bizde sıkıntı yok"

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, üç gün sürecek Bosna-Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan turu öncesi Esenboğa Havalimanı’nda bir basın toplantısı düzenledi.

HASSASİYETİMİZ KARARLILIKLA DEVAM EDİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan’ın Türk jetlerine tacizleriyle ilgili olarak, şu değerlendirmeyi yaptı:

– Bu konuyla ilgili olarak Savunma Bakanlığımız gerek NATO Genel Sekreteriyle gerek diğer temsilcileriyle bu görüşmeleri sürdürüyor. Bu kilit atma olayı noktasında hassasiyetimiz kararlılıkla devam ediyor. Yunanistan bunun farkında. Bunun farkında olduğu için kendilerine onlar da bir çekidüzen verme yoluna girmiş vaziyetteler.

BİR GECE ANSIZIN GİDELİBİRİZ

– Özellikle son hafta içerisinde yaptığım konuşmalarda oraya yönelik açıklamalarım zannediyorum sizlere de yansımıştır. Bundan sonraki süreçte de Yunanistan Türkiye’yle nasıl bir ilişki içerisinde olacağının herhalde kararını çok daha düşünerek verecektir. Aksi takdirde hep söylediğim gibi yine söylüyorum bir gece ansızın gidebiliriz.

EKTİKLERİNİ BİÇİYORLAR

Avrupa’daki enerji krizine değinen Erdoğan, şunları söyledi:

– Doğalgaz noktasında herhangi bir sıkıntımız yok. Avrupa ektiğini biçiyor. Sayın Putin’e karşı Avrupa’nın tutumu, yaptırım uygulamaları ister istemez Putin’i onlara karşı “Siz böyle yapıyorsanız ben de böyle yaparım” noktasına getirmiştir. Avrupa bu kışı hakikaten ciddi sıkıntılarla geçirecektir diye düşünüyorum, bizim böyle bir sıkıntımız yok.

ALMANYA’YA KDV’Yİ DÜŞÜRDÜ, BİZDE ZAM YAPILDI

Almanya, doğalgazdaki KDV oranını yüzde 19’dan yüzde 7’ye düşürmüş, Türkiye’de konutlarda kullanılan doğalgazın satış fiyatına ise geçen hafta yüzde 20.4 zam yapılmıştı. Sene başında tüm faturalarının toplamına ayda 1000 TL ödeyen bir aile, bu kış sadece doğalgaza 1000 TL ödeyecek.