Ersun Yanal Trabzonspor'da!

Bordo mavililer, Ersun Yanal ile görüşmelere başladığını KAP’a bildirdi. Tecrübeli hocanın bugün ilk idmanına çıkması bekleniyor.

Ersun Yanal Trabzonspor'da!
Hürriyet'in haberine göre Trabzonspor bugün yeni hocasıyla sözleşme imzalayacak

Teknik direktör Vahid Halilhodzic ile yollarını ayıran Trabzonspor, prensip anlaşmasına vardığı Ersun Yanal’la bugün sözleşme imzalayacak. Yanal, ikinci defa başına geçeceği bordo mavili takıma akşam saatlerinde ilk antrenmanını yaptıracak. Bordo mavililerde 2007-08 sezonunda Ziya Doğan’ın istifa etmesinin ardından 11. haftadaki Ankaraspor maçıyla göreve başlayan Ersun Yanal, 2008-09 sezonunun 29. haftasındaki 3-0’lık Sivasspor mağlubiyetinin ardından görevinden istifa etmişti.

62 maçta 30 galibiyet

Trabzon’daki ilk döneminde 550 gün görevde kalan Yanal, bu süre içinde bordo mavili takımın başında 62 maça çıktı. Trabzonspor, bu maçlarda 30 galibiyet, 20 yenilgi, 12 beraberlik aldı. Ersun Yanal yönetimindeki Trabzonspor, ligde oynanan 53 maçta 26 galibiyet, 16 yenilgi ve 11 beraberlik elde ederken attığı 72 gole karşılık kalesinde 57 gol gördü. Türkiye Kupası’nda ise 2 sezonda da gruplardan çıkamayan Trabzonspor, Yanal yönetiminde oynadığı 9 maçta 4 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı.
Konular Spor Haberleri