Eski bankacı Saim Diken 1 Milyar TL dolandırdı, paraları Bitcoine yatırdı!

Eski bankacı Saim Diken'in, çoğu Amasyalı iş insanını yaklaşık 1 milyar lira dolandırarak ortadan kaybolduğu iddia edildi. 23 Eylül’den beri kendisinden haber alınamayan Diken’den parasını geri alamadığını belirten yurttaşlar dertli.

Eski bankacı Saim Diken 1 Milyar TL dolandırdı, paraları Bitcoine yatırdı!

Aydınlık Gazetesi'nden Kaan Arslan'ın haberine göre Amasya Dernekler Federasyonu Başkanı, eski bankacı Saim Diken’in arkadaşlarından, iş insanlarından ve çoğu Amasyalı olan vatandaşlardan “yüksek faizle geri ödeme” vaadiyle yaklaşık 1 milyar lira toplayıp kayıplara karıştığı iddia ediliyor. Mağdurlar, 23 Eylül’den beri Diken’e ulaşamadıklarını, ondan haber alamadıklarını söylediler.

Diken tarafından dolandırıldıklarını söyleyen yurttaşlar, Diken’in bir an önce bulunmasını ve paralarını kurtarmak istediklerini belirttiler. Mağdurlar ayrıca Diken hakkında yargıya suç duyurusunda bulunduklarını ifade ettiler.

Aydınlık, Diken'in ailesine ulaştı. Saim Diken'e ulaşılamadığını teyit eden aile, basına konuşmak istemedi.

'YÜKSEK FAİZLE KANDIRDI'

Mağdurlardan A.K., Saim Diken’in Kapalıçarşı esnafıyla altın işi yaptığını, yüzde 6-7’lik faizle kâr yaptığını ve paralarını bu yöntemle değerlendirebileceğini söyleyerek kendilerinden para istediğini belirtti.

Diken’e yaklaşık bir buçuk yıl önce yüksek miktarda para verdiğini dile getiren A.K, “Saim ilk başlarda ufak ufak ödemeler yaptı, sonra durumum iyi değil diye ödemeleri öteledi.

Bir buçuk yıldır paramızı alamıyorduk. Eylül ayının başında konuştuğumuzda, 15 Eylül için söz verdi, ödeme yapacağım dedi sonra telefonlarımızı açmamaya başladı.” ifadelerini kullandı.

‘1 EYLÜL’DEN SONRA DEĞİŞTİ’

Mağdurlardan U.A., 1 Eylül’e kadar Diken ile sık sık görüştüklerini ancak o tarihten sonra değiştiğini söyledi. U.A. mağduriyetini şöyle anlattı: “1 Eylül’den sonra maddi durumunun iyi olmadığını ancak yine de 15’inde ödeme yapacağını söyledi. Ben ayın 14’ü gelince yine aradım, ertesi gün parayı yatıracağını söyledi fakat yatırmadı. 22 Eylül’e kadar mesajlaşmaya devam ettik. Bana son olarak ‘yarın haberleşeceğiz’ diye mesaj attı. Ondan sonra kendisinden hiç haber alamadım.”

'TAŞINMAZLARI ELDEN ÇIKARDI'

Diken tarafından mağdur edildiğini söyleyen Z.D. de, Diken’in ortadan kaybolmadan önce bütün gayrimenkulleri ve arabaları elden çıkardığını öne sürdü.

Z.D.’nin iddiasına göre Diken, eşine ve kızına ikişer daire, S.K.’ye de 1 dükkân ve 1 daire bıraktı.

Mağdurlardan B.G. Diken’in arabasını 21 Eylül’de Esenler’deki bir galeriye sattığını savundu.

Öte yandan B.G., Diken’in eski iş yeri olan Türkiye Ekonomi Bankası’ndan 4 milyon Euro alacağını ve bunun bir kısmıyla alacaklılarına ödeme yapacağını söylediğini aktardı.

'PARALARI BİTCOİN HESABINA YATIRDI'

B.G. ayrıca, Diken’in kaybolmadan önce bir bankadan yaklaşık 400 milyon lira çektiğini ve bunun 380 milyonunu Paribu uygulaması üzerinden Bitcoin’e yatırdığını iddia etti.

B.G., Diken’in Bitcoin hesabını yurtdışında açtığını, 380 milyonu 18 farklı girişle yatırdığını ileri sürdü. B.G., Saim Diken ortadan kaybolunca Diken’in eşiyle irtibata geçtiğini söyledi.

B.G.’nin belirttiğine göre Diken’in eşi “Saim’le tartıştık, sonra sabaha doğru evden çıktı.” demiş. B.G., “Aldığı duyumlara göre Diken’in yurtdışına çıkmadığını ve Türkiye’de saklandığını” öne sürdü.

SAADET ZİNCİRİ

Mağdurlardan G.M., Diken’e Avcılar’da 1 milyon lira değerindeki dükkanıyla 300 bin lira nakit parasını verdiğini, Diken’le hiçbir zaman karşılaşmadığını, parayı diğer mağdurlardan B.G. aracılığıyla gönderdiğini söyledi.

Aydınlık’a konuşan mağdurların çoğu, Diken’i hiç tanımadan diğer mağdurlar aracılığıyla paralarını gönderdiklerini belirttiler.

Diken’in bir saadet zinciri kurduğunu iddia eden mağdurlar, paralarını kurtarmak için tüm hukuki yöntemleri deneyeceklerini vurguladılar.

Kaynak: https://www.patronlarindunyasi.com/yine-bir-saadet-zinciri-olayi-eski-bankaci-saim-diken-1-milyar-tl-dolandirdi-paralari-bitcoin-e-yatirdi/2325/