Eski basketbolcudan üzücü haber!

Eski adı Efes Pilsen olan Anadolu Efes'in efsane kaptanı Taner Korucu, demans hastalığı yüzünden zor günler yaşıyor. Geçmişini tamamen unutma tehlikesi olan Korucu, Antalya Lara'daki bir bakım evine kaldırıldı.

Eski basketbolcudan üzücü haber!
Hürriyet'in haberine göre eski adıyla Efes Pilsen, şimdiki adıyla Anadolu Efes Kulübü'yle Türk basketboluna adını yazdıran Taner Korucu, demans hastalığına yakalandı.

Koraç Kupası finali de oynayan efsane kadronun kaptanı Korucu, hastalık nedeniyle tüm geçmişini unutma tehlikesi yaşıyor.

Bir süre Bodrum'daki evinde yakın bir dostunun desteğiyle hastalıkla mücadele edene Taner Korucu, bir hafta önce durumu daha da ağırlaşınca Antalya Lara'daki bir bakım evine yatırıldı.

Birikimini hastalığının tedavisi için harcayan ve Bağkur-SGK prim gün sayısı yeterli olmadığı için de emeklilik hakkı olmayan Korucu'ya, sadece Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel yardım elini uzatmış durumda.

ANADOLU EFES YETKİLİLERİ: 'YARDIMA HAZIRIZ'

Anadolu Efes yetkilileri, Taner Korucu'nun 2 yılı aşkın süredir demas hastası olduğunu ifade ederek, "Taner Korucu'nun durumu için yakınlarıyla birkaç kez görüştük. Maalesef yapılacak fazla bir şey olmadığını söylediler. Taner Korucu'nun hastane ya da bir bakım evinde sürekli kontrol altında tutulması gerekiyormuş. Para konusunda bir sıkıntı yaşadığı söylenmedi. Ama biz Anadolu Efes olarak maddi ya da manevi herhangi bir şey gerekiyorsa elimizden geleni yapmaya hazırız" diye konuştular.

DEMANS NEDİR?

Demans, beyinde hasardan kaynaklanan ve ilerleyen bir bozukluk olup kişide yaşından beklenen beyin performansını gösterememesidir. Özellikle etkilenen bölgeler hafıza, dikkat, dil ve problem çözme alanlarıdır. Durumun ileri aşamalarında kişi zaman, yer ve kişi oryantasyonunu kaybeder. Artık hangi gün, hangi ay, hangi yıl olduğunu hatırlamaz, nerede olduğunu bilmez ve çevresindekileri, hattâ yakınlarını tanıyamaz olur. Halk arasında 'bunama' da denir.
Konular Spor Haberleri