Fatih Altaylı: "Ülke kanla kuruldu, kansızların laflarına aldırmayın"

İsmail Kahraman’ın, Kurtuluş Savaşı’nı ve Anadolu’nun işgalini yok sayan açıklaması tepki toplamıştı...

Fatih Altaylı: "Ülke kanla kuruldu, kansızların laflarına aldırmayın"

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Teke Tek programında eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın "Şehirlerin kurtuluş yıldönümleri kutlanıyor. Kesinlikle karşıyım" sözlerine tepki gösterdi. 

 

Fatih Altaylı program sonunda şöyle konuştu:

"Bu büyük zaferi küçültmek isteyenlere asla inanmayın, asla prim vermeyin. Kurtuluş Savaşı’nı ufaltmak isteyenlere asla inanmayın. Bin bir zorlukla kuruldu bu ülke. Meclis Başkanlığı makamında bir süre maalesef oturmuş birinin ‘Şehirlerin kurtuluş yıldönümleri yoktur’ gibi hezeyanlarına asla prim vermeyin. Bu ülkeyi sizin dedeleriniz kanla kurdu, kanla koruyacaklar. Kansızların laflarıyla bu ülkenin sokakta bulunduğunu da zannetmeyin." 

İSMAİL KAHRAMAN NE DEMİŞTİ?

Rize’nin fethinin 561. yılı etkinliklerinde konuşan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi İsmail Kahraman, “Şehirlerin düşman işgalinden kurtuluşu dolayısıyla kutlama yapılmaz" dedi.

İsmail Kahraman konuşmasını şu şekilde sürdürdü: 

“Şehirlerin düşman işgalinden kurtuluşu dolayısıyla kutlama yapılmaz. ‘Ben esirdim, esaretim bitti, ben köleydim’ diye ikrarda bulunulmaz. Küçüklük kompleksi verir, yanlıştır, böyle şey olmaz. Fetihler kutlanır. İstanbul’un kurtuluşu 6 Ekim, kim demiş? İzmir’in kurtuluşu 9 Eylül, kim demiş? Ne münasebet. Cihan Harbi bitti, müstevliler alacaklarının birkaç kat mislini aldı ve öyle gittiler, çekildiler. Kurşun sıkmadık ki. Övünecek büyük bir tarihimiz varken kölelikten kurtulduğumuz tarihe niye bayram diyeceğiz. Fethettiğimiz tarihe diyeceğiz.” 

İsmail Kahraman’ın, Kurtuluş Savaşı’nı ve Anadolu’nun işgalini yok sayan bu açıklaması tepki topladı.