Fatih Altaylı'dan canlı yayında 'Suriyeli' tepkisi

Türkiye’de yaşayan Suriyelilere tanınan imkanları ve Suriyelilerin sokağa çıkma yasağından muaf olmalarına isyan eden usta gazeteci ve televizyoncu Fatih Altaylı, sunucusu olduğu 'Teke Tek' programında “Türkiye’yi Suriye’ye savaşsız kaybettik” ifadelerini kullandı.

Fatih Altaylı'dan canlı yayında 'Suriyeli' tepkisi

Fatih Altaylı, Corona virüs aşısı ve alınan tedbirlerin konuşulduğu "Teke Tek" programında Suriyeli konusuna isyan etti.


Suriyelilerin Corona tedbirlerinden muaf olmasına, ellerini kollarını sallayarak her yere girip çıkmalarına tepki gösteren Altaylı, "Meclis kürsülerinden bağırmakla olmuyor bu işler, bir şeyler yapılması lazım." diyerek vekillere de göndermede bulundu.

Türkiye’nin Suriye’ye savaşsız kaybedildiğini söyleyen Fatih Altaylı,"Türkiye’nin sahibi onlar biz misafir gibiyiz. Yakında bizi atacaklar öyle bir hal var ortada çünkü son derece özgürler, hiçbir konuda hükümlülükleri yok. Hesap verme durumları yok, yasak onları bağlamıyor bizi bağlıyor. Açık söylemek gerekirse biz Türkiye’yi Suriye’ye savaşsız kaybettik diyebilirim. 4 milyon askerle gelip Türkiye’yi şu anda esir almış vaziyette görünüyorlar. Baktığımızda ortaya çıkan tablo bu. Sağlık hizmetleri onlara bedava, Türk vatandaşına değil, sokaklar Türk vatandaşına yasak şu anda onlara değil, ellerini kollarını sallayarak girip çıkabiliyorlar kimse onlara bir şey sormuyor. Ne yazık ki durum bu. Buna karşı da bir şey yapılması lazım. Meclis kürsülerinden bağırmakla olmuyor bu işler, bir şeyler yapılması lazım." şeklinde konuştu.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAKLAR

MedyaRadar'ın haberine göre Mülteci Hakları Derneği konuyla ilgili olarak harekete geçti. Dernek, Altaylı'nın halkı kin ve düşmanlığa sevk eden, mültecileri açıkça hedef gösteren ve gerçeği yansıtmayan açıklamaları nedeniyle suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Konular Fatih Altaylı