Fazla 'Elle'nince rengi açıldı

Elle dergisi, Bollywood yıldızı Aishwarya Rai Bachchan'ı Hindistan nüshasında kapağına taşıdı. Ancak derginin Hintli güzelin tenini rötuşla açarak bembeyaz yapması ırkçılık tartışmalarına neden oldu.

Fazla 'Elle'nince rengi açıldı

Bollywood yıldızı Aishwarya Rai Bachchan'ı kapak kızı yapan Amerikan Elle dergisi, uyguladığı renk açma yöntemi nedeniyle ırkçılıkla suçlanıyor. Derginin Hindistan nüshasının Aralık 2010 sayısının kapağını süsleyen Bachchan'ın ten rengi, photoshop yardımıyla açıldı. Modanın İncil'i olarak nitelendirilen Elle'nin Hindistan'daki okuyucularını ayağa kaldıran 'ten beyazlatma' operasyonuyla, 37 yaşındaki eski dünya güzeli Bachchan'ın teni en az birkaç ton açılmış görünüyor. Derginin iç sayfalarında da bolca fotoğrafı bulunan Hintli güzelin bu karelerde de beyaz göründüğü dikkat çekiyor. Dergiyi e-posta yağmuruna tutan okurlar, ırkçılık yapıldığını ileri sürdü. Hindistan'da genç erkek ve kadınlara yönelik ten beyazlatan ürünlerin milyonlarca dolarlık bir endüstri haline gelmiş olması büyük tepkilere yol açıyor.

BU İLK DEĞİL

Elle, eylül ayında yine kapak kızı yaptığı siyah model Gabourey Sidibe'nin ten rengini açtığı için ırkçı damgası yemişti. Dergi ayrıca, oldukça kilolu olan Sidibe'nin sadece yüzünü gösteren pozunu kapağına taşımıştı.