Fenerbahçe 'üçüne birden' talip!..

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kartal, “Belki forvet transferi yapabiliriz” dedi. Yönetim ise Mersin maçında Alper’in solda, Musa Sow’un santrfordaki performansından memnun kaldı. İleri uca takviye konusunda kararsızlık var.

Fenerbahçe 'üçüne birden' talip!..
Bugün'de yer alan habere göre Fe­ner­bah­çe Tek­nik Di­rek­tö­rü İs­ma­il Kar­tal, ön­ce­ki gün 1-0 ka­zan­dık­la­rı Mer­sin İd­man Yur­du ma­çı son­ra­sı "Bel­ki for­vet trans­fe­ri ya­pa­bi­li­riz" di­ye­rek ka­fa­la­rı ka­rış­tır­dı. Ne var ki dün ge­ce sa­ha­da yer alan di­zi­liş­te Al­per Po­tuk ve Se­ne­gal­li gol­cü Mu­sa So­w’­un ser­gi­le­dik­le­ri per­for­mans yö­ne­ti­mi ka­rar­sız­lı­ğa it­ti.

Se­ne­gal­li gol­cü sol ka­nat­tan kur­tu­lup ile­ri uca ge­çer­ken gol bu­la­ma­sa da ya­ka­la­dı­ğı po­zis­yon­lar ve et­kin­li­ğiy­le ile­ri uca ra­hat­la­ma ge­tir­di. Sol­da gö­rev alan Al­per de di­na­mizm kat­tı. He­men ge­ri­sin­de­ki Ca­ner Er­kin'le uyu­mu da olum­lu bu­lun­du. Yö­ne­tim, Al­per'in sol ka­nat­ta is­tik­rar­lı şe­kil­de gö­rev ala­ca­ğı­na ina­nı­yor.

YÜKSEK MALİYETTEN KAÇINILACAK

Bu di­zi­liş­te Sow, di­rekt ola­rak sant­rfor­da oy­na­ya­bi­le­cek. Se­ne­gal­li oyun­cu­nun ar­ka­sın­da We­bo ve Eme­ni­ke gi­bi iki gol­cü da­ha var. Yö­ne­tim, bu fut­bol­cu­lar­dan bi­ri sa­tıl­ma­dık­ça gol­cü trans­fe­ri yap­ma­ya as­lın­da çok sı­cak de­ğil. Sa­de­ce Sow'un ül­ke­siy­le Ocak'ta baş­la­ya­cak Af­ri­ka Ku­pa­sı'na ka­tı­la­cak ol­ma­sı ne­de­niy­le bir trans­fer ya­pıl­ma­sı gün­de­me ge­le­bi­lir ama on­da da bü­yük ma­li­yet­ler­den ka­çı­nı­la­cak.

AFRİKA KUPASI DÜŞÜNDÜRÜYOR

Fe­ner­bah­çe, UE­FA Fi­nan­sal Fa­ir Play kıs­ka­cı ve Av­ru­pa'dan men ce­za­sı­nın bit­me­siy­le Av­ru­pa Ku­pa­la­rı'na ye­ni­den ka­tı­la­ca­ğı se­zo­nu ve gelecek se­zon­la­rı teh­li­ke­ye at­mak is­te­mi­yor. İş­te tüm bu ne­den­ler gol­cü trans­fe­ri­ni or­ta­da bı­ra­kı­yor. Za­ten İs­ma­il Kar­tal da ke­sin bir ifa­de kul­lan­mı­yor. Öte yan­dan Sa­rı-Laci­vert­li­ler'in trans­fer po­li­ti­ka­sın­da fark­lı bir yol iz­le­ye­bi­le­ce­ği de öğ­re­nil­di. Sa­vun­ma­da sto­per böl­ge­si­ne ve sağ bek­te Gökhan Gö­nül'ün ye­ri­ne al­ter­na­tif ara­yış­la­rı için de de­ğer­len­dir­me ya­pı­la­bi­le­ce­ği kay­de­dil­di.

İŞTE FENERBAHÇE'NİN LİSTESİNDEKİ O 3 İSİM

Fenerbahçe’de forvet transferi konusunda karışıklık yaşanırken alternatif listede ise 3 ismin öne çıktığı kaydedildi. Söz konusu futbolcular şu şekilde:

Ali Ömer Şahiner (Torku Konyaspor)

İs­ma­İl Kar­ta­l’­ın 2008-2010’da ça­lış­tır­dı­ğı Kon­ya Ana­do­lu Sel­çuk­lu­’da öğ­ren­ci­siy­di. Kar­tal, Ömer’e pro­fes­yo­nel ola­rak ilk for­ma şan­sı ve­ren hocaydı. 22 ya­şın­da­ki isim bu sezon 17 resmi maçta 5 gol attı. Kulübüyle 2017’ye ka­dar söz­leş­me­si var. Kon­ya yö­ne­ti­mi­nin, 5 mil­yon eu­ro isteyeceği öğrenildi.

Adem Büyük (Kasımpaşa)

Adem Büyük, Beşiktaş altyapısından yetişti. 27 yaşındaki oyuncu 2012’den beri Kasımpaşa’da oynuyor. Bu sezon Kasımpaşa ile birlikte ligde çıktığı 12 karşılaşmada rakip fileleri 6 kez sarstı. Kasımpaşa yönetiminin 2018’e kadar sözleşmesi bulunan oyuncuyu göndermeye sıcak bakmadığı da biliniyor.

Muhammet Demir (Gaziantepspor)

22 yaşındaki futbolcu 4 sezondur Gaziantep forması giyiyor. Bu sezon 13 resmi maçta 6 gol attı. 2017’ye kadar sözleşmesi var. Genç milli takımlardaki performansıyla Manchester City gibi İngiliz devlerinin gündemine gelmişti. Gaziantep, istenilen ücret verilirse göndermeye sıcak bakıyor.
Konular Spor Haberleri