Ferdi Özbeğen beyaz piyanosunun başında anıldı

Taverna müziğinin unutulmaz sesi Ferdi Özbeğen vefatının 8. yıldönümünde bağışçısı olduğu Türk Eğitim Vakfı tarafından ‘en kıymetli varlığım’ dediği beyaz piyanosunun başında anıldı.

Ferdi Özbeğen beyaz piyanosunun başında anıldı

Sabah Gazetesi'nden Gül Kireklo'nun haberine göre Türkiye'de taverna müziğini milyonlara sevdiren, güçlü yorumuyla Türk halkının büyük beğenisini toplayan Ferdi Özbeğen, vefatının 8. yıldönümünde bağışçısı olduğu Türk Eğitim Vakfı (TEV) tarafından, beyaz piyanosu başında anıldı. TEV, her yıl geleneksel olarak sanatçının Ulus Mezarlığı'nda mezarı başında yaptığı anma törenini, bu yıl Corona virüs salgını nedeniyle online platforma taşıdı.

VEFA ÖRNEĞİ

Türk Eğitim Vakfı tam bir vefa örneği sergiliyor. TEV, eğitim için bağışta bulunan Zeki Müren ve Safiye Ayla'yı da her yıl öğrenciler ile birlikte mezarları başında anıyor. Ölümsüz sanatçılar ve ölümsüz vasiyetleri hiç unutulmuyor. Bağışlarıyla okuttukları öğrencilerinin kalbinde hep yaşıyor.

TEV, bağışçısı Ferdi Özbeğen'i de vefatının 8. yıldönümünde önce beyaz piyanosunun başında andı.

Sanatçının, Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi'nde (TEVİTÖL) bulunan ünlü beyaz piyanosunun başında bu kez okulun mezunlarından Gülçin Çetin vardı.

Çetin, "Tıp Fakültesi 3. sınıfta okuyorum. Ferdi Özbeğen çok büyük ve değerli bir sanatçı ayrıca kalbi de çok güzel bir insan. Bu piyano 5 yıldır okulumuzda. Ben de bu piyanoya defalarca dokunma şansı bulundum. Bu benim için çok büyük onur ve gurur verici. Ben de onun 'Gündüzüm Seninle' şarkısını, onun yorumuyla çalarak genç kuşakların da Ferdi Özbeğen'i tanımasına vesile olmak istedim" dedi.

TEV, her yıl geleneksel olarak sanatçının Ulus Mezarlığı'ndaki mezarı başında yaptığı anma törenini, bu yıl salgın nedeniyle online platforma taşındı. Bugün ise TEV YouTube kanalı üzerinden sanatçıya online mevlit ve dua okutulacak.

ÖZEL YETENEKLİ ÖĞRENCİLERE EMANET

TEV Genel Müdürü Yıldız Günay, "Tüm mal varlığını vakfımıza bağışlayan kıymetli sanatçımız Ferdi Özbeğen, kendi tanımıyla 'İnsanları umuda taşıdım' dediği müzik hayatının başkahramanıydı. Adına kurulan fondan öğrencilerimiz burs almaya devam ediyor. Özbeğen'in bize emanet ettiği 'en kıymetli varlığım' dediği beyaz piyanosunu TEVİTÖL'de öğrencilerimiz kullanıyor. Özbeğen'i gençliğe ve eğitime yaptığı katkılardan dolayı rahmet ve minnetle anıyoruz" dedi.