Ferit Şahenk ünlü oteli de elden çıkarıyor!

2019'da bankalarla 2.3 milyar euroluk yapılandırmaya giden ve birçok varlığını elinden çıkaran Doğuş Grubu, Hırvatistan’daki turizm yatırımını ülkenin önde gelen emeklilik fonlarını yöneten Erste d.o.o.'ya devrediyor.

Ferit Şahenk ünlü oteli de elden çıkarıyor!

Dünya Gazetesi'nden Kerim Ülker'in yazısına göre Doğuş Grubu, 2019 yılında bankalarla 2.3 milyar euroluk yapılandırmaya gitmiş, çoğunluğu Türkiye’de olmak üzere birçok varlığını elinden çıkarmıştı. Doğuş Grubu, bu sefer bir turizm yatırımından vazgeçiyor.

Doğuş Grubu’nun uzun zamandır satmamak için direndiği Hırvatistan’daki turizm yatırımını ülkenin önde gelen emeklilik fonlarını yöneten Erste d.o.o. devralıyor.

Hırvat fonu, Dubrovnik kentinde yer alan 5 yıldızlı Villa Dubrovnik’in yüzde 90’ını satın alıyor. Doğuş Grubu’na ait Villa Dubronvik’ten Zagreb Borsası’na yapılan açıklamada yüzde 90’lık hissenin alımı için de anlaşma imzalandı.

SATIŞ RAKAMI

Edindilen bilgilere göre satın alma değeri de yaklaşık 100 milyon TL olduğu yönünde.

Otelin geceleme fiyatı ise 400 sterlin yani 4 bin 800 liradan başlıyor.

Adriyatik Kıyısı’ndaki lüks otelin 6’sı süit toplam 56 odası ve iki villası bulunuyor. Alımı yapan Avusturyalı bankacılık grubu Erste’nin biri olan fon, Hırvatistan’da faaliyet gösteren 8 emeklilik firması ve kuruluşunun fonunu yönetiyor.

VİLLA DUBROVİNK’İN SATILMAYACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

Geçtiğimiz yıllarda Akdeniz çanağının en büyük yat limanı işletmecisi haline gelen Doğuş, Lüksemburg merkezli ünlü fon CVC Capital Partners ile masaya oturmuş sahibi olduğu BAE, Yunanistan ve Hırvatistan’daki marinalarını satmıştı. Doğuş Grubu bu satış sürecinin ardından Hırvatistan’daki Villa Dubrovink’in satılmayacağını açıklamıştı.

İSTİNYEPARK'TAKİ HİSSELERİ DE KATARLILAR ALMIŞTI

Türkiye’deki birçok turizm yatırımını devreden Ferit Şahenk’in Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüttüğü Doğuş Grubu, 2020'de İstanbul’daki en önemli alışveriş merkezlerinden olan İstinyePark’taki hisselerini Katarlılara satmıştı.