Fernando Muslera için veda zamanı

Galatasaray’la 2 yıl daha sözleşmesi bulunan Muslera’ya başta İngiliz kulüpleri olmak üzere Arjantin ekibi River Plate de talip oldu. Yönetim Muslera'yı satarsa maddi olarak rahatlayacak. Ayrıca Uruguaylı kaleciye ödediği yıllık 3.5 milyon eurodan kurtulacak.

Muslera için veda zamanı
Takvim'de yer alan habere göre Galatasaray'da Muslera defteri sezon sonunda kapanacak. Uruguaylı eldiven takımdan ayrılmak için planlar kuruyor. Son dönemde takımla birlikte, kendi performansı da düşen Muslera menajeriyle görüşerek gelecek teklifleri değerlendirmeye almasını istedi. Sezon başında bir çok dünya devinin radarına giren ve bonservis bedeli olarak 20-25 milyon Euro'lar konuşulan Muslera ile son olarak River Plate'in ilgisi olmuştu.

Başarılı file bekçisi ise "Menajerime River Plate'ten teklif gelmiş. Fakat Galatasaray ile 2018 yılına kadar sözleşmem var" açıklamasında bulunmuştu. Geçtiğimiz hafta sonu oynanan Eskişehirspor karşılaşmasında yediği hatalı gollerle eleştirilerin odağında olan Muslera, artık gitme vaktinin geldiğini düşünüyor. Önceliğini İngiliz ekiplerine veren tecrübeli eldiven, henüz Avrupa dışında forma giymek istemiyor.

TAFFEREL'İN AYRILACAK OLMASI DA SEBEP OLDU

Kaleci antrenörü Taffarel'in sözleşmesini uzatmaya yanaşmayarak, Brezilya Milli Takımı'na dönmek istemesi Muslera'nın gidişinde etkili sebeplerden biri oldu.

Muslera, Taffarel ile birlikte göreve başlamıştı. Sezon sonun yeni transferler için sıcak para gereken yönetim, Muslera'nın gitmek istemesi ile olası bir taraftar tepkisinden de kurtarmış olacak. Ayrıca Muslera'nın 3.5 milyon Euro'luk yıllık sözleşmesi ve maç başı 20 bin Euro'luk ücretinden kurtulmuş olunacak.
Konular Spor Haberleri