For You Otuzbeş Otel kaçak iskele yaptı! Suç duyurusunda bulunuldu

Nesli tehlikede olan Akdeniz Foku'nun yaşam alanı olan İzmir Karaburun'daki Ayı Balığı Koyu'na inşa edilen kaçak iskeleyle ilgili Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

For You Otuzbeş Otel kaçak iskele yaptı! Suç duyurusunda bulunuldu

SAD adına avukat Cem Altıparmak tarafından Karaburun Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen şikayet dilekçesinde Ayı Balığı Koyu'nda kaçak iskele yapmakla suçlanan For You 35 Turizm Otelcilik şirketinin yanı sıra suçta sorumluluğu bulunan Karaburun Belediyesi yetkilileri hakkında da işlem yapılması talep edilirken işletmenin Kıyı Kanunu’na, İmar Kanunu’na ve uygulama Yönetmelikleri'ne muhalefet ettiğinin ileri sürüldüğü şikayet dilekçesinde Avrupa Yaban Hayatı Koruma Sözleşmesi (Bern) ilgili maddelerine muhalefet ve belediye yetkilileri için ise görevi kötüye kullanma suçlamalarında bulunuldu.

For You 35 Turizm Otelcilik adlı şirketin Temmuz 2023 yılında mordoğan Ardıç mevkii Ayı Balığı Koyu'nda plaj işlettiği ve koydaki kayalıklar üstüne, herhangi bir izin ve ruhsat alınmaksızın kaçak iskele inşa ettiğinin belirtildiği dilekçede, SAD’in Karaburun Belediyesi de dahil olmak üzere, kimi kurum ve kuruluşlara Kıyı Kanunu’na ve İmar Kanunu’na aykırı bir şekilde, izinsiz ve ruhsatsız olarak kurulan kaçak iskelenin mühürlenerek sökülmesi hususundaki dilekçelerinden bir sonuç alınamadığı belirtildi.

Şikayet dilekçesinde şirketin yanı sıra görevini yapmayan Karaburun Belediyesi’nin de suç işlediği ileri sürülürken, izinsiz, ruhsatsız ve kaçak olarak inşa edildiği sabit olan iskelenin kurulmasına göz yuman, denetleme ve kontrol yükümlülüğünü yerine getirmeyen ve bu zamana kadar da iskeleyi söküp işgal edilen sahil bandını eski haline getirmeyen For You 35 Turizm Otelcilik Org. Ltd. yetkilileri ve Karaburun Belediyesi yetkilileri hakkında Kıyı Kanunu’na, İmar Kanunu’na ve uygulama Yönetmeliklerine muhalefet, Avrupa Yaban Hayatı Koruma Sözleşmesi (Bern) ilgili maddelerine muhalefet, görevi Kötüye Kullanma gibi suçlamalarla yasal soruşturma başlatılması ve haklarında kamu davası açılması talep edildi.

Müzik dünyasında 30 yıldır birçok ünlünün menajerlik hizmetini üstlenen A. Kadir Şeker tarafından geçtiğimiz aylarda alınan İzmir‘in doğal güzelliği Mordoğan’ın saklı bölgesi Ayıbalığı Koyu’nda bulunan for you otuzbeş otel ve Yeni Nesil Meyhane Hande Yener konseri ile sezon açılışı yapmıştı.

Kaynak: https://www.turizmhabermerkezi.net/for-you-otuzbes-otel-kacak-iskele-yapti-suc-duyurusunda-bulunuldu/20664/