Furkan Palalı çok iddialı

Best Model of Turkey 2011 yarışmasının birincisi Furkan Palalı, Mahsun Kırmızıgül’ün “Hayat Devam Ediyor” dizisinde rol almaya başladı.

Furkan Palalı çok iddialı

* “Göç Zamanı” isimli dizide rol alacaktınız. Ne oldu da “Hayat Devam Ediyor” dizisine geçiş yaptınız? Yapımcı firmayla mı anlaşmazlığa düştünüz yoksa?   

- Hayır, hiçbir anlaşmazlık yok. Projenin tarihinde değişiklik oldu. Ben karar aşamasındayken de Mahsun Kırmızıgül’den teklif geldi. “Hayat Devam Ediyor”, reytingleri çok iyi olan bir dizi. İstediğim gibi bir teklifti, kabul ettim.

* “Hayat Devam Ediyor”a ‘evet’ demenizi sağlayan, sadece reytinglerinin iyi olması mıydı?               

 - Canlandıracağım rol de beni cezbetti. Giray, sürprizlerle dolu bir karakter. İyilik mi yapıyor kötülük mü, anlaşılmıyor.

* Nasıl biri bu Giray?

- Giray, Pelin’in eski nişanlısı. New York’ta okumuş, zengin biri. Bir gün habersizce çekip Amerika’ya gidiyor. Sonra geri dönüyor ama hiçbir şeyi bıraktığı gibi bulamıyor tabii. Pelin’in başka biriyle birlikte olduğunu görüyor, aşklarının kuvvetli olduğunu fark ediyor... Çok içime sindi bu rol. Giray, dizide sürprizler yaratacak.

SETTEKİ İLK GÜN BİRAZ BOCALADIM

* Ekibe kolay adapte olabildiniz mi peki?

- İlk gün biraz bocaladım, yabancılık çektim. Neyse ki ekipteki herkes çok sıcak davrandı. Şimdi tam anlamıyla onlara uyum sağladığımı söyleyebilirim.

* Zorlandığınız sahnelerde size yardımcı oluyorlar mı?

- Televizyona çok yabancıyım, bu benim televizyondaki ilk rolüm. O yüzden bazı noktalarda yardım istiyorum. Onlar da beni kırmayıp ellerinden geleni yapıyorlar. Bu konuda şanslıyım, çünkü setteki hiç kimse şımarık değil.

* İlk rolünüz için herhangi bir ön çalışma yaptınız mı?

- Mahsun Bey’le görüştüğümüzde, bana 14’üncü bölümde diziye dahil olacağımı söylemişti. O zaman 11’inci bölüm yayınlanıyordu. Hazırlanmak için önümde bir hafta vardı. Giray’ın “Göç Zamanı” dizisinde canlandıracağım karaktere yakın olması, beni çok rahatlattı. İki karakter birbirine çok benzediği için bir ön çalışma yapmış oldum.

“JÖNÜM” DEMEK İÇİN ZAMANA İHTİYACIM VAR

* Mahsun Kırmızıgül, performansınızı nasıl buldu?

- Giray, Mahsun Bey’in yarattığı bir karakter. O hem bu karaktere hem de bana çok inanıyor. Hayalindeki karakterin benimle bağdaştığını söylüyor. Ayrıca bana “Türkiye’deki dört jönden biri sensin” diyor. Bana bu kadar güveniyor olması, benim için çok önemli.

* Peki siz de Mahsun Bey kadar inanıyor musunuz kendinize?

- “Evet, ben jönüm” demek için daha zamanım olduğunu biliyorum. “Türkiye’nin jönü” olabilmek için kendimi göstermem, başarılı işlere imza atmam gerektiğini düşünüyorum. Ama Kıvanç Tatlıtuğ, Kenan İmirzalıoğlu ve Çağatay Ulusoy gibi başarılı oyuncularla birlikte anılmak da beni çok gururlandırıyor.

* Bir kesimde, Mahsun Kırmızıgül’ün yaptığı işlere karşı önyargı var. Sizin ona karşı herhangi bir önyargınız var mıydı?

- Mahsun Bey, Türkiye’de başarı sağlamış yönetmenler arasında. Bana dizisinde rol teklif ettiğinde de çok heyecanlandım. Onun başarısını sorgulamadım, aklıma bile gelmedi bu.

* Geçtiğimiz yıl Best Model of Turkey yarışmasında birinci oldunuz. Bu yarışma hayatınızda neleri değiştirdi?

- Tiyatro oyunlarında yer alıyordum ama dizi oyunculuğu yapmıyordum. Yarışmadan sonra hayatıma ilk o girdi. Elime böyle bir fırsat geçtiği için mutluyum. Takdir edilmek de çok sevindirici. “Diziyi sadece senin için izliyoruz” demeleri, çok hoşuma gidiyor.

“ÜSTSÜZ POZ VERDİ” HABERİ GARİP OLMUŞ

* Geçtiğimiz günlerde üstsüz fotoğraflarınız gazete sayfalarını süsledi. Neler hissettiniz o haberleri gördüğünüzde?

- Açıkçası haberleri görünce çok güldüm. Kızların üstsüz fotoğrafları haber yapılır da, bir erkeğin fotoğraflarını ‘üstsüz poz verdi’ diye kullanmaları garip olmuş biraz. Benim her zaman öyle pozlarım olacak. Ben bir modelim, bu pozlar da mesleğimin bir parçası. Ayrıca fotoğrafları da çok beğendim, fena çıkmamışım.

YOĞUN TEMPODAN ŞİKAYETÇİ DEĞİLİM

* Dizinin yanı sıra tiyatro oyununda da rol alıyorsunuz. Bu yoğun koşuşturma içinde kendinize vakit ayırabiliyor musunuz?

- Kendime zaman ayırmaya pek fırsatım olmuyor ama boş zaman bulursam ya spor yapıyorum ya da arkadaşlarımla vakit geçiriyorum. Ben başarıya aç bir insanım, o yüzden çok çalışıyorum. Yoğun bir tempoda çalışmaktan da hiç şikayetçi değilim.

Büşra Bozok AYTEK


Konular Röportaj