Galatasaray'a sürpriz forvet!

Galatasaray'da teknik heyet transfer listesine Fransa'da mutsuz olan İzlandalı futbolcu Kolbeinn Sigthorsson'u yeniden dahil etti.

Galatasaray'a sürpriz forvet!
Sampiy10'dan Yalımcan Sarpyel'in haberine göre bu sezonun başında bonservisi elinde olan Kolbeinn Sigthorsson, ailesinin isteği ile Galatasaray yerine Nantes’ı seçti. 13 haftada 1 gol bulup düzenli forma giyemeyen oyuncunun ayrılık sinyalleri vermesi ile Aslan hamle kararı aldı. UEFA mali fair play raporlarını bekleyen yönetim, olumlu bir karar gelir gelmez Nantes’la görüşecek.

Sezon başında forvet transferi için birçok oyuncuyu değerlendiren Aslan, bir türlü anlaşma sağlayamazken UEFA ile yapılan mali fair play görüşmeleri de bu transferin gerçekleşmemesinde büyük etken oldu.

UEFA ile yapılan ilk görüşmelerin ardından Aralık ayında gelecek kararın açıklaması beklenirken transfer yasağı veya herhangi bir ceza gelmemesi durumunda sarı-kırmızılıların rotayı çevireceği forvet oyuncusu da belli oldu.

Sezon başında ailesinin isteği ile Fransa Ligi’ni tercih eden ve Nantes ile anlaşan Kolbeinn Sigthorsson için transfer döneminde girişimlerde bulunulması kararı alındı. Ajax ile kontratının bitmesinin ardından çok sayıda takımdan teklif alan ve Galatasaray’a da bir hayli yakın olan İzlandalı oyuncu, babasının isteği ile Nantes’ı seçerken Hamza Hamzaoğlu’nun da hayalleri yıkılmıştı.

Karar yönetimin

Ancak 13 haftası geride kalan Fransa League 1’de 7 kez sahaya ilk 11’de çıkabilen 25 yaşındaki forvetin mutsuzluğu Fransız basınına da konu oldu. Büyük umutlarla geldiği Nantes’ta sadece 1 gol bulabilen ve asist dahi yapamayan Kolbeinn Sigthorsson kulübün de kabul etmesi halinde ayrılabileceği yönünde ortaya atılan iddiaları ise yalanlamadı.

Sarı-kırmızılılar da bu gelişmeler üzerine oyuncuyu yeniden listelerine alırken 2020 yılına kadar kontratı bulunan oyuncuyu uygun bir bonservis bedeli belirlenmesi halinde satın almak, aksi bir durumda ise kiralık olarak sezonun ikinci yarısında kadrosuna katmak üzere hazırlıklarına başladı.

Teknik heyet oyuncuyu ara transfer dönemi için mercek altına alırken yönetime verilecek listeye de adını yazma kararı aldı.

14 gol

1990 doğumlu Kolbeinn Sigthorsson, İzlanda ile çıktığı 27 karşılaşmada 14 kez gol sevinci yaşadı. Sigthorsson, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde İzlanda formasını 10 maçta giyerken, 3 kez fileleri havalandırdı.

1 kırmızı kart

Kontratı 2020 yılında sona erecek Kolbeinn Sigthorsson, kariyerinde forma giydiği 187 maçta sadece bir kez kırmızı kart gördü. İzlandalı oyuncu toplam 11 maçta forma giyerken, sadece üçünde 90 dakika sahada kalabildi.

Galatasaray'a sürpriz forvet!
Konular Spor Haberleri