Galatasaray'da son 24 saatte yaşananlar!..

Galatasaray’da yapılan sürpriz atamanın Kayserispor maçından 1 gün önce gerçekleştiği ortaya çıktı. Başkan Ünal Aysal’ın son yönetim toplantısında, “Futbol takımıyla ilgilenecekiki gönüllü istiyorum” dediği ve Cibara ile Ergün’ün bu göreve talip oldukları belirlendi.

Galatasaray'da son 24 saatte yaşananlar!..

Chelsea yenilgisiyle Şampiyonlar Ligi’ne veda eden ancak sonuçtan çok futboluyla eleştirilen Galatasaray’ın önceki akşam Türk Telekom Arena’da ligin son sırasındaki Kayserispor’a da mağlup olması “deprem” etkisi yaratırken, şimdi yaralar sarılmaya çalışılıyor. Milliyet, sarı-kırmızılı kulüpte son 48 saatte yaşanan gelişmelerin bütün ayrıntılarına ulaştı. İşte Cim-Bom’daki trafiğin perde arkası:

1 YENİ ATAMA DEĞİL: Kayserispor yenilgisinden sonra iki yöneticinin Florya’da görevlendirildiği belirtildi. Ancak bu operasyonun kesinlikle Kayserispor maçıyla ilişkisi bulunmuyor. Çünkü maçtan bir gün önce yapılan yönetim toplantısında Başkan Ünal Aysal, “Arkadaşlar, futbol takımı ve Florya’yla yakından ilginlenmek için iki gönüllü istiyorum” der. Bunun üzerine Mehmet Cibara ve Şükrü Ergün ortaya çıkarlar. Aynı toplantıda basketbol ise Necati Demirkol’a verilir. Aysal’ın bu görevlendirmedeki bir amacı da mali kongre öncesi yöneticilerin motivasyonunu arttırmaktır.

2 GÖREV SINIRLARI: Futbol, Sportif AŞ’ye bağlı olduğu için ortaya ilginç bir durum çıktı. Çünkü Mehmet Cibara ve Şükrü Ergün, Sportif’in yönetim kurulunda yer almıyor. İki yöneticinin bu bakımdan imza yetkileri de yok. Dolayısıyla Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak modeli uygulanmayacak. Çünkü hem Dürüst hem de Albayrak aynı zamanda Sportif AŞ’nin de yönetiminde yer alıyordu.

3 ZİRVE BUGÜN: Rahatsızlığı nedeniyle Mehmet Cibara, kent dışında olduğu için de Şükrü Ergün, Kayserispor maçını tribünden izleyemedi. İki yönetici mesailerine dünden itibaren başladı. Ancak ikilinin görev ve yetkilerinin tam olarak ne olduğu henüz netleşmedi. Cibara ve Ergün ilk planda teşhisi yapacak ardından tedavi için harekete geçilecek. Yönetim kurulu ise çarşamba günü yapılması planlanan toplantıyı öne çekti. Sarı-kırmızılılar bugün Florya’da bir araya gelecek, kritik toplantıya Mancini de katılacak.

4 İKİNCİLİK HEDEFİ: Galatasaray Yönetimi şu aşamada lig şampiyonluğunun zora girdiğini kabul ediyor ama motivasyon yitirilmiş değil. Çünkü Fenerbahçe Avrupa’da olmadığı için ikincilik halinde Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılacak olmalarını hesaplıyorlar. Bu yüzden artık Fenerbahçe değil Beşiktaş rakip olarak görülüyor.

5 HANGİ TARAFTAR?: 2011’deki kâbus sezonundan sonra koltuğa oturan Ünal Aysal yönetiminde Cim-Bom iki yıl üst üste şampiyon oldu. Avrupa’da ise tekrar eski başarılar geldi. Şampiyonlar Ligi’nde ilk sene çeyrek final ikinci sene ise son 16 başarısı elde edildi. Aysal ve kurmayları taraftarın tepkisini “manidar” buluyor. Onlara göre belli bir grup bu işi organize ediyor ve genel olarak Galatasaray taraftarı sağduyulu davranıyor.

NEVZAT DİNDAR / SKORER

Konular Spor Haberleri