Geçmiş yıllara göre daha fazla kar bekleniyor!

Yurt genelinde ne zaman kar yağacağı konusu sık sık gündeme gelirken, uzmanlardan açıklama geldi. Buna göre, bir önceki yıllara oranla çok daha soğuk ve kar yağışlı günler kapıda.

Geçmiş yıllara göre daha fazla kar bekleniyor!

Sabah Gazetesi'nin haberine göre Kasım ayında mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, aralık ayının gelmesiyle birlikte düşmeye başladı.

Uzman isimler, Sibirya'dan gelecek soğuk hava dalgasının Avrupa'yı etkisi altına alacağını belirterek, bu kış beklenenden daha fazla kar yağışının etkili olacağı konusunda uyarısında bulundu.

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Hasan Tatlı, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bazı bölgelerde yağışın büyük bir alanı kapladığını belirten Hasan Tatlı, "Özellikle kasım ayından itibaren Kuzey Amerika, Alaska, Kanada ve Avrasya karları büyük bir alanı kapladı. Şu andaki seviyesini 41 milyon kilometrekare olduğu ki tarihte en fazla 46 milyon kilometre olmuş ve maksimumları takip ettiği görülmüş." diye konuştu.

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Hasan Tatlı, Avrupa ve Türkiye'de kar yağışı için Aralık ayını işaret etti.

Sibirya'dan gelen soğuk hava dalgasının Avrupa'yı etkisi altına alacağını belirten uzmanlar, ayın ilk haftasında sıcaklıkların hissedilir şekilde düşeceğini ifade etti.

Sibirya yüksek basıncından dolayı ülkede ayazın etkili olacağını vurgulayan Prof. Dr. Tatlı, "Türkiye'yi ilgilendiren özellikle Avrupa'yı ilgilendiren bir konu var. Sibirya yüksek basıncı var." dedi.

Tatlı, "Bu kuru, soğuk bir hava getiriyor. Bu kar örtüsüne ek olarak buraları daha da soğutacağı bekleniyor." dedi.

"DAHA FAZLA KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR"

Tahminler doğru çıkarsa kış, ayazı ve karıyla donduracak.

Tatlı, geçmiş yıllara göre daha fazla kar yağışının beklendiğini de söyledi.

Konular Hava Durumu