Genç Serhat'ın büyük yeteneği

Karşıyaka’nın Teknik Direktörü Soner Tolungüç, yeni transfer Serhat Kot için “Yeteneğini iyi kullanırsa Türk futbolu yeni bir Emre Mor kazanabilir” dedi.

Genç Serhat'ın büyük yeteneği
Yeni Asır'dan Gökhan Özyurtlu'nun haberine göre KSK'nin denemeye alıp kısa sürede sözleşme imzaladığı Almanya doğumlu Serhat Kot dikkati üzerine çekmeyi başardı.

KSK teknik direktörü Soner Tolungüç'ün Almanya'dan getirip antrenmana çıkardığı 19 yaşındaki orta saha oyuncusu için iddialı açıklamalarda bulundu. Tolungüç, "Yeteneğini iyi kullanır, çok çalışıp kendini gösterebilirse Türk futbolu yeni bir Emre Mor kazanır" dedi.

Tolungüç, "Schalke ve Dortmund altyapısında eğitim gören Serhat, kendi yaş grubunda iki kez Alman şampiyonluğu yaşadı. Kendisinden çok ümitliyim" diye konuştu. Türkiye'ye oyuncu temsilcileri Bora Örsel ve Ömer Demirhisar'ın katkısıyla geldiğini belirten Serhat, "Karşıyaka'nın benim için en iyi kulüp olduğu söylendi ve düşünmeden kabul ettim. Bana taraftarlarların takım üzerindeki olumlu etkisi anlatıldı. Karşıyaka taraftarının önünde oynayacağım ilk maçı sabırsızlıkla bekliyorum" dedi.

Karşıyaka hareketlendi

Transferin önündeki eski futbolcu alacakları nedeniyle oluşan yasağı kaldırmak için Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın önderliğinde 13 Temmuz'da başlatılan 'Her zaman hep birlikte, biz büyük bir aileyiz' kampanyası hareketlenmeye başladı.

Hüseyin Akpınar'ın 50 bin lirayla başlattığı kampanyaya eski yönetici Cengiz Bakır 6 bin lira destek vermiş ve ilk 8 gün başka katılan olmamıştı. Ancak yardım kampanyasına ilginin az olduğu haberinin yayınlanmasından sonra dün Yelkenbiçer ve Sakıpağa Aileleri 50'şer bin lira, Mert Pala ise 12 bin lira katkıda bulundu.

Kampanyaya camianın ileri gelenleri ile eski yönetimlerde yer alan Azad Yeşil, Cenk Karace, Mehmet Peköz, Osman Dal, Ayhan Gültekin de destek vereceklerini açıkladı. Mevcut yönetim de kampanya için daha önce belirlediği 250 bin lirayı kendi içinde toplamaya başladı.

Karşıyaka yönetimi, yardımda bulunan her kişi ve kuruma teşekkür plaketi verileceğini ve kampanyaya omuz verenlerin isimlerinin resmi internet sitesinde duyurulacağını açıkladı.

Yönetim ayrıca bağışta bulunanlara verdikleri paranın hangi futbolcu için harcandığını gösteren bilgileri de yine resmi siteden bilgilendirecek.
Konular Spor Haberleri