Gezi Parkı ana davasında ara karar

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin davada verilen beraat kararlarının bozulmasının ardından yeniden görülen davada, sanık Osman Kavala'nın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Gezi Parkı ana davasında ara karar

Sözcü Gazetesi'nden Fahrettin Öztürk'ün haberine göre İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Osman Kavala Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Duruşmaya, Mücella Yapıcı, Can Atalay ve Tayfun Kahraman geldi. Duruşmaya çok sayıda avukat, siyasetçi ve basın mensubu katıldı.

“BERAATI KESİNLEŞMİŞ BİRİYİM”

Bozma ilamına karşı diyecekleri sorulan sanık Mücella Yapıcı, “Bozma ilamını reddediyorum. Beraatımı talep ediyorum. Ben bu davadan bir kere beraat ettim. İkinci kere yargılandım onda da beraat ettim. Şimdi tekrar yargılanıyorum. Beraatı kesinleşmiş biriyim” dedi.

“BU İDDİANAME FETULLAHÇI ÇETE İLE YENİ BİR SUÇ ORTAKLIĞIDIR”

İlama karşı beyanda bulunan sanık Can Atalay, “Hukukumuzda bozma kararı sonrasında serbestlik ilkesi esastır. Bozma kararı kesindir. Şunu anımsatmak isterim. Bozma sonrası serbestlik uyarınca bu dosyadan beraat vermeniz gerekir. Bence vermek zorundasınız. Çünkü bu dosyadan daha önce sanıklar beraat ettiler. Beraat kararı temyiz görmeden kesinleşti. Bu dosyadan başka hiçbir şey beklemeden beraat kararı verilmeli. Gezi direnişi hem memleketimizin hem vatandaşımızın kendi kaderine sahip çıkmasıdır. Bu iddianame Fetullahçı çete ile yeni bir suç ortaklıktır. Biz Gezi’yi savunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“İDDİANAME HUKUKİ DEĞİL BERAAT KARARINDA ISRARCI OLMANIZI BEKLİYORUZ”

İstinafın bozma ilamına karşı diyecekleri sorulan sanık Tayfun Kahraman, “Bu iddianame hukuki kabul edilebilecek bir iddianame değil. Bu iddianameyi de bozma kararını da reddediyoruz. Türkiye’nin demokrasi tarihinin en önemli yapı taşlarından olan Gezi’nin yargılanması kabul edilemez. Biz beraat kararında ısrarcı olmanızı bekliyoruz. Birleştirme kararlarına da muvafakat vermemenizi bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“ASIL AMAÇ BAŞKA DAVALARLA BİRLEŞTİRMENİN YOLUNU AÇMAKTIR”

Mahkemede konuşan tutuklu sanık Osman Kavala, “Ne benim ne de diğer sanıkların suçla ilişkilendirileceği bir delil yoktur. Eğer çarşı davası ile birleştirilirse siyasi amaçlarla yapılan bu suçlama örneğinin çarpıcı öğesi ortaya çıkacaktır. Asıl amaç başka davalarla birleştirmenin yolunu açmaktır. Siyasi davalarda kullanılmaya elverişli bir yöntem. Davaların birleştirilmek istenmesi bundan 8 yıl önce kurgulanmış bir senaryoyu canlandırmak olduğu kanaatindeyim” dedi.

Konular dava Osman Kavala